perjantai 16. elokuuta 2013

Ruoasta ja ruokavaliosta

Kuten eilen jo mainitsinkin, syöminen se vasta on vaikeaa. Tai siis no, suu auki ja sen kun lappaa -periaatteella elävät ihmiset tuskin ovat koskaan joutuneet erityisesti tarkastelemaan ruokansa laatua, ravintoarvoja, kaloreita.. Toisin sanoen, joko he voivat syödä mitä hyvänsä lihomatta ja tulematta kipeäksi, tai sitten heitä ei vaan kiinnosta. (Ja niitä, jotka kuuluvat tuohon ekaan kategoriaan, vihaan. Syvästi. Kuten esimerkiksi aviomiestäni.)

Itse kuulun ruoan suhteen edellä selostettujen läpipaskojien vastakohtaan: hyvin hyvin monesta ruoasta tai ruoan ainesosasta saan vatsani kipeäksi. Ja jos poikkean ns. normaalista ruokavaliosta, tuloksena on yleensä raskausviikoilta 20+ -näyttävä turvotus, kipeä vatsa ja toiminnalliset häiriöt. Niinpä välttelen aina tiettyjä ruokia ja suosin toisia. Ja vaikka urheilen (mielestäni) kohtuullisen paljon, verrattuna esimerkiksi mieheeni, joka ei urheile ollenkaan (on tosin aika ruumiillisessa työssä, kun itse kökin toimistorotanhommissa), pysyn tasaisen paksuna ja hän taas hoikkana. Pyh, ärsyttävää!

Tässä viikon aikana olen ehtinyt selailemaan tarkemmin tuota Fit-lehteä, josta puhuinkin jo täällä. Olen tietysti kiinnostunut kaikista eri ruoka-asioista; olisipa hauskaa löytää sellainen itselle sopiva ruokavalio JA pudottaa pari kiloa TAI kiinteytyä ;) Olen mitä ilmeisimmin hyvin harvinaislaatuinen naisihminen - tuskin kukaan toivoo noita samoja asioita... Niin, toiveena on tietysti myös se, että ruokavalio saisi olla aika sekalainen. Eihän kukaan jaksa mättää ihan samaa settiä päivästä toiseen. Eihän?

Fit - täältä löydät ihan uudet jutut paljon liikuntaa harrastavalle, laihduttavalle ja kiinteytyvälle ruumiillesi! Not.

Lehdessä on kaksi eri ruokavaliota ateriaehdotuksineen. Jos satuit lukemaan sunnuntaisen juttuni vyötärön kaventamisesta, niin olin niin vikkelä otteissani, etten huomannut, että pelkkä liikunta ei tietenkään vyötäröä kavenna, vaan siihen tarvitaan ihan erityinen ruokavalio. Meinaan tämä:
Aamupala: kaurapuuro (1dl), 1,5dl marjoja ja 100g raejuustoa (kahvia ei ilmeisesti saa ollenkaan, ja voi että kun kuulostaa herkulliselta)... Lounas: Kanasalaatti, 1tl oliiviöljyä kastikkeena, viipale ruisleipää, levitettä ja lasi maitoa. Välipala: 30g pähkinöitä ja omena. Päivällinen: Vähän kalakeittoa ja grahamsämpylä leivitteellä TAI 100g vähärasvaista (n. 10% rasvaa) lihaa tai kalaa ja 200g höyrytettyjä kasviksia (oho, kaksi vaihtoehtoa). Iltapala: 2 munan munakas, paprikaa, mausteita + appelsiini. Tätä pitäisi sitten noudattaa kolme (KOLME!) kuukautta, niin tuloksia syntyy. Voin luvata, että syntyy myös muita tuloksia: ruokahaluttomuus (kuka haluaa syödä 3kk samaa ruokaa joka aterialla), perheen yhteisten ruokailujen päättyminen (lapsi ei ainakaan suostu) sekä muu ilottomuus... Hip hei, kaverit, tulkaa meille päivälliselle! Tarjolla 100g vähärasvaista lihaa ja höyrytettyjä kasviksia, njam!

Huoh. Ja jos tuo edellä mainittu ruokavalio oli jollekin uusi... Oikeesti, eikö toi kaurapuuron ja raejuuston yhdistelmä ole jo 10 vuotta vanha juttu. Ja eikö sitä saa muita hedelmiä syödä, kun omenan?

(Toinen huoh. Tuosta ruokavaliosta saa 1500kcal päivässä. Ja sitten pitäis vetää treenit 5krt/viikossa... No, varmaan tuolla sitten laihtuukin!)


kuva



Lehdessä oli myös proteiiniruokavalioehdotus sellaiselle, jolla on tavoitteena laihtuminen tai kiinteytyminen tai harrastaa muuten vaan paljon urheilua. Siinä suositellaan aamiaiseksi purkillista maitorahkaa. Nami.

Jos oikeasti on kiinnostunut hyvästä, terveellisestä ja maukkaasta ruokavaliosta, suosittelen tsekkailemaan esimerkiksi White Trash Diseasen Natan ruokajuttuja. Nämä, jos jotkut, näyttävät herkullisilta ja terveellisiltä - ja kiitos, myös vaihtelevilta. Ja mikä ihana lopetus: tilaa jää myös herkuille. Niitä ilman elämä valitettavasti on vähän tylsää :)

Onneksi on blogit. Sieltä näkee jonkun oikean ihmisen toteuttamia asioita. Noi lehdet saa mun puolesta jäädä tästä eteenpäin hyllyihin, jos niillä ei oikeasti ole muuta tarjottavaa. Ne on mulle kaurapuuroa raejuustolla.












Ei kommentteja: