lauantai 17. elokuuta 2013

Lauantai on hyvä päivä kuulata

Pidin torstaina ja perjantaina urheiluvapaata. Syynä yölliset hampaidentekorituaalit (pojan), jotka valvottivat melkein koko viikon. Pahimmillaan tilanne oli torstain ja perjantain välisenä yönä, kun hampaan puhkeamista piti avittaa järjettömällä karjumisella keskellä yötä, ja loppurykäisyyn ei auttanut lääkkeen ohella kuin itkupotkuraivarit. Mutta syntyihän se sieltä. No niin, urheiluun.

Lauantaina suuntasin siis pitkästä aikaa koko yön nukkuneena, jotkut käyttävät ilmaisuna myös sanaa pirteä, Lahden Gentaille kahvakuula-tunnille. Suosittelen lämpimästi muuten tuota Gentaita. Etenkin jos tyttöenergia joskus tympii, niin tuolla haisee takuuvarmasti kunnon äijähiki :)

Alkulämmittelynä kaikki teki itsekseen 8 minuuttia mitä tykkäsi. Tämän jälkeen päästiin itse asiaan. Teimme kuulalla seuraavan setin, jokaista liiketta kolme minuuttia ja liikkeiden välissä minuutin tauko. Settejä tehtiin kaksi ja niiden välissä oli kolmen minuutin tauko. Ja ideana tietysti ripeä tahti ja älytön määrä toistoja :) Liikkeinä oli rinnalleveto, työntö ja long cycle eli rinnalleveto + työntö. Itselläni oli käytössä ekassa liikeessä 12kg, tokassa 8kg ja vikassa 10kg kuulat. Luulin meinaan, että sarja olisi toistettu vielä kolmannen kerran. Kaikkeani en siis antanut. Paitsi toi työntö on mulle vaikea, ja meni tolla 8-kiloisellakin välillä punnerruksen puolelle. Mutta aika kovaa tempoa pystyin pitämään yllä. Niin käden vaihtoja sai tehdä oman mielen mukaan, ja itse vaihdoin aina 10 toiston jälkeen - sillä sen temmonkin pystyin sitten pitämään. No lopuksi tehtiin vielä 12 minuuttia vatsoja tyylillä 1 minuutti töitä ja 1 lepoa. Auts! En taida huomenna mennä cx:ään...

Kuulailun jälkeen myöhäiseksi lounaaksi maistui tämä - nam!!!



Ja ettei vaan kukaan luule, että täällä ei herkuteltaisi, niin iltapäivällä söin kyllä jättikokoisen korvapuustinkin. Ihan vaan, ettei kaloritasapaino järky..

Kuulailusta kiinnostuneille tiedoksi, että piakkoin Gentailla on alkamassa myös kahvakuulailun alkeiskurssi. Suosittelen tuota, jos et ole ennen kuulaillut ja haluaisit tunnille tulla. Mikään ei estä tietty osallistumasta suoraan tunneille, mutta siellä ei ehditä tekniikkaa opettaa kunnolla, niin on toi kurssi alkuun parempi :) Kuula on siitä hyvä laji, että sillä on helppo vetästä kotonakin tiukka treeni, kun noi liikeet osaa. Puolessakin tunnissa saa jo hyvän hien päälle. Ja muuta ei tarvi kun sopivan kuulan (väh. 10kg) ja rannekkeet (hikirannekkeet käy hyvin). Itse käytän myös hanskoja (esim. salihanskat käy), mutta kyllä niitä rakkoja vähän tulee silti. Paitsi jos treenaa säännöllisesti..







Ei kommentteja: