tiistai 18. kesäkuuta 2013

So far, so good - raakaa ruokaa koko päivän

Koska on juhannusviikko, olisi ollut liian karua laittaa ihteään likoon ja kokeilla kokonainen viikko raakaruokavaliota. Kuulin juuri, että vanhempani aikovat tarjoilla lauantaina mökillä pihan kiviuunissa valmistettua, luonnollisesti itse tehtyä (tai ehkäpä jopa mieheni tekemää - entinen pizzakokki kun on), pitsaa! Jos olisin tuota päivää vääntänyt raakaruoalla, olisin saattanut hieroa rannetta pöydän kulmaan ja toivoa edes hidasta kuolemaa.

Niinpä päätin eilen, että pidän tänään kokeilumielessä yhden raakaruokapäivän! En tiedä, oliko päätös illan tunteina nytkään kovin järkevä, unohdin meinaan yhden aika ison asian: meillä on tänään hääpäivä :) No, eipä tarvitse pähkäillä, pitäisikö mennä jonnekin syömään, ja tunnin valinnanvaikeus ravintolassa juustokakun ja suklaakakun välilläkin voidaan unohtaa! Sen sijaan päätin tehdä juhannukseksi raakasuklaakakun. Kerron sitten teille myöhemmin siitä lisää.

Sen verran jouduin joustamaan tästä äkkinäisestä raakapäivästä, että en mää millään voinut jättää aamukahvikupillista kerrasta veks! Se on ollut niin oleellinen osa aamujani jo, hmmnn... kymmenen vuotta? että ei siitä niin vaan luovuta. Kokeilin kahvitonta aamua noin puoli vuotta sitten, eikä päänsärky helpottanut edes 1000mg panadolilla. Puolilta päivin keitin kaffet. Eli tämä on sellainen 98% raakaruokapäivä :)

Aamukahvin jälkeen surautin smoothien: omenaa, päärynää, ananaspurkki mehuineen, mantelijauhoa, macaa.. Oli hyvää! Ja täyttävää. Sitten pyöräilin töihin.

Ennen lounasta nappasin kiivin ja pari pähkinää&rusinaa, kun maha rupesi jo vaatimaan lisätäytettä. Lounaalla söin ison kasan salaattia: paria eri salaattia, pari porkkanaa, pari tomaattia, puolikas avokado ja kourallinen pähkinä-hedelmä-sekoitusta. Lorautin joukkoon pari t-lusikallista oliiviöljyäkin, vaikka en ole varma käytetäänkö sitä raakaruoassa. Hifistelijät taitaa käyttää vaan jotain kookosöljyä (joka on hyvää! mutta pirun kallista) :) Vähän olisin kaivannut jotain suolaista, olisi pitänyt heittää aurinkokuivattuja tomaatteja tai oliiveja vielä salaattiin.

Välipalaksi banaania ja omenaa. Kotona tein elämäni ensimmäisen viherpirtelön: salaattia, selleriä, appelsiinia, ripaus suolaa ja hunajaa, mantelijauhoa... Vähän kaikkea, mitä nyt kaapista löytyi! Täytyy sanoa, että juoma ei ollut niin pahaa kuin odotin, vaan ihan juotavaa - ei nyt ehkä lempijuomani, mutta meni alas ihan kevyesti :)
Jälkiruoaksi nappasin pari taatelia, nam!

Iltapalaksi ajattelin surauttaa vielä yhden smoothien viime kesältä jääneistä viimeisistä mustikoista ja ananaksesta.

Innostuin noista pirtelösysteemeistä sen verran, että voisin ottaa ainakin aamiaiseksi tavan tehdä sellaisen. Ainoa huono puoli on se, että poika ei tykkää, kun "äiti poraa" :D Liian kova meteli!

Smoothien ohella parasta päivässä oli kuitenkin nämä ruusut, jotka odottivat minua kotona <3


1 kommentti:

Mari kirjoitti...

Ihana Antti!