perjantai 18. lokakuuta 2013

Kun on saanut lapsen

Pälätänpä teille nyt minulle niin kovin läheisestä aiheesta: Lapsesta. Tai vielä tarkemmin sanottuna, äiti-ihmisenä elämisestä sen jälkeen kun on saanut lapsen. Enkä nyt mene niihin vauva-arjen alkujärkytyksiin tai klassisiin lapsen saamisen jälkeen et pääse enää yksin vessaan. Siis tottahan se on! Mutta mulla on kerrottavana teille, hyvät lukijat, aivan uusia huomioita siitä, mikä kaikki on muuttunut tuon pikku riiviön asetuttua taloksi.

1. Juuri kun olen saanut kämpän kuntoon, vekara saa 1-2 minuutin välein päähänsä uuden leikin ja luonnollisesti uuden ympäristön ja lelut, jotka onkin paljon parempia kuin edelliset. Kymmenessä minuutissa kaikki lelut ja leluiksi kelpaavat tavarat (esim. uunikintaat, polkupyörän pumppu, kaulin, taskulamppu, johto ja tyhjät tölkit, vain muutamia esimerkkejä mainitakseni) on levitetty ympäri asuntoa.

2. Ostaessani uutta takkia en suinkaan kiinnitä huomiota siihen, kuinka muodikas takki on. Nooooou! Kaikkein tärkeintä on hankkia takki, josta lähtee kuraiset kengänjäljet pyyhkimällä.

3. Muissakin asioissa käytännöllisyys on tullut uudestaan arvoon sitten oman lapsuuden. Esimerkiksi housut = käytännölliset. Hame = et pääse lähtemään päiväkodista, koska lapsi seisoo liimautuneen jalkoihisi hameen alla "piilossa".

4. Kokeilen yhä uudestaan, kuinka monta kertaa saan lopetettua itkupotkuhuutoraivarit ehdottamalla, että uusi edestä täytettävä pyynkinpesukone on ehkä syytä laittaa tänään pyörimään. Uskokaa, aika monta kertaa se on jo toiminut!

5. "Kohta lähdetään" tarkoittaa noin tuntia, kun ollaan lähdössä leikkarille, ja 2 minuuttia kun leikkarilta lähdetään kotiin.

6. Joskus treenien jälkeen kotiin palatessa siellä odottaa jotain tällaista:


7. Mutta edellinen onkin lapselle ihan iloinen asia: "Äiti ostaa uuden telkkarin."

8. Ne asiat, joista ennen ajattelit, että ne tapahtuu vain jollekin muulle, alkavat yhtäkkiä tapahtua juuri sinulle.


Ei kommentteja: