perjantai 13. syyskuuta 2013

K-15

Viime viikolla kuntopotkunyrkkeilytunnille ilmestyi nuori poika. Mietin heti, että eikö täällä olekaan mitään ikärajaa. Ja onhan siellä: kaikille tunneille ja kursseille ikärajana on 15 vuotta. Poika näytti ehkä noin 12-vuotiaalta. Ajattelin, että asia on varmaan ok, koska tatamin reunalla istui isä seuraamassa treenejä ja mitä ilmeisimmin tsekkailemassa, että mistä hommassa on oikein kyse. Poika treenasi mukana ja vaikutti oikein innokkaalta. Kiva juttu!

Eilen tunnille ilmestyi tämän samaisen pojan kaksi villimpää kaveria. Vanhempia ei näkynyt. Ehkäpä he olivat pojan koulukavereita, mutta käytökseltään ja ulkonäöltään vieläkin nuoremman oloisia. Vaikka treenejä piti tiukka, aikuinen mies, niin pojilla oli pitkin tuntia vähän vaikeuksia keskittyä, ja lopputunnista muutama minuutti kuluikin poikien odotteluun ja puhutteluun. Ei, tunnilla ei sooloilla. Ei, pistehanskaa ei saa ikinä ottaa pois edestä, kun toinen lyö. EI EI EI.

Ryhdyin miettimään, antaisinko oman 12-vuotiaan pojan tulla harrastamaan kuntopotkunyrkkeilyä. Kun katselin noiden poikien meininkiä, niin epäilen, että en antaisi. Pelkäisin, että poika alkaisi koulussa tai muualla esittää oppimiaan lyöntejä tai potkuja, tai pahimmassa tapauksessa suutuspäissään hölmöilisi vielä pahemmin. Ja treeneissä riekkuminen ilta 8-9 aikaan takaa sen, että ensinnäkin treenit menee pelleilyksi ja veikkaanpa, että tänään saattaa poikia vähän väsyttää.. Olisin myös huolissani turvallisuudesta treeneissä, jos keksittymiskyky ei riitä ohjeiden noudattamiseen.

Vai olenkohan mä vaan vähän tiukkis? Luulen, että itse olisin noin käyttäytyvän pojan vienyt joko @leticille tai muun järjestäjän LASTEN kurssille. (Yritin miettiä tähän vielä jotain toista vaihtoehtoa, mutta ei, en mä millään keksi. Kyllä tuonikäisten lasten paikka on harrastaa toisten lasten kanssa, eikä tulla kikkailemaan aikuisten treeneihin - vieläpä lajia, joka väärinkäytettynä voi saada pahaa aikaan.)

Mitä mieltä te olette? Olenko tuleva natsimutsi?

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Niin. Kotikasvatus on kaiken pahan/hyvän alku ja juuri. Jos, kaikki on menny mallilleen tähän asti,niin lajista lie haittaa,voi olla suotuisiakin vaikutuksia.. Pojat on poikia ja kaikenlaisia vinkeitä tulee eteen kasvavassa iässä. Ikärajoista olisi silti hyvä pitää kiinni.

ana kirjoitti...


Täällä on toinen natsi. Mistä lähtien teinit on missään lajissa treenannu aikuisten kanssa? Eiks heille ole ihan omat kerhot joissa voivat harrastaa oman ikäistensä kanssa valvovan silmän alla koulun jälkeen? Aina välillä tuntuu että maailma ympärillä muuttuu mut mä en :)