perjantai 3. tammikuuta 2014

Vuoden ensimmäinen postaus ja treenit (tietysti)

(Pahoittelen jo etukäteen postauksen inhorealismia. Herkät tyypit, älkää jatkako lukemista.)

Miten teidän joulu, joululoma ja uusi vuosi sujui? Aijaa, hauska kuulla. Meilläpä ei ole ollut yhtä mukavaa. Päästiin nimittäin juuri jouluaattoaamuun kun alkoi tämän perheen sairastelu - ja kas, sehän jatkuu aina vaan! Epäilen rotavirusta tai muuta inhottavaa vatsapöpöä, mutta koska poikakin oksenti vain kerran ja vasta kun vesiripulia oli lasketeltu jo jotain viidettä päivää. Tästä osaankin päätellä, että auvoisa norovirus on vielä tältä talvelta kokematta. No, sitä odotellessa. Pojalla tuo tauti kesti viikon (!). Ja totta kai se tarttui minuunkin. Luulin hetken jo selvinneeni, kun olin pari kolme päivää rohjottanut sohvalla, tuijottanut kattoon ja juonut mehua. Kävin hurja Fiiliksessä ja töissäkin, ihan vain löytääkseni itseni tänään taas sohvanpohjalta.

Että sellainen loma. Ai ihanaa, kaksi viikkoa on kohta oltu ihan vaan kotona neljän seinän sisällä. Tuskin ollenkaan tekisi mieleni mennä ULOS, saati sitten nähdä jotain aikuisia, urheilla, SYÖDÄ. En ole katkera, kunhan sanon. SYÖDÄ. Kunhan tästä selvitään, niin päästään viemään matot pesulaan. Jipii. Eivät ole insinöörit vieläkään kehittäneet vaippaa, joka pitäisi kaiken sisällään, vaikka noittenkin rohjakkeitten maatumiseen kulunnee vuosi jos toinenkin.

Vajaa viikko sitten kaupassa googlailin jotain detox-smoothieohjeita. Ai vitsi, mä olisin niin paljon mieluummin kuluttanut nämä suklaakonvehdeilla ja juustoilla saadut turvotukset esimerkiksi nyrkkeillen, zumbaamalla, spinningissä... Parin päivän mehupaaston jälkeen vaaka näyttää -3kg, olo on heikko ja mieli maassa. Ei tämän näin pitänyt mennä!

Eilen luulin jo olleeni jonkinlaisessa kunnossa. Sellaisessa kunnossa, että uskalsin lähteä töihin (kivaa!!), ja töiden jälkeen Fiilikseen spinning 3 -tunnille (superkivaa!!!). Tavoitteet eivät olleet kovin korkealla ja suunnittelin jo lähtökohtaisesti, että polkisin koko tunnin istualtaan. Meininki oli hyvä ja vähän poltteli polkea kovaa, mutta tyydyin hölkkäilemään ja keskityin ottamaan kevyesti. Mielessä siinti jo tulevat treenit, hehkutukset. Vaan elimistö oli toista mieltä. Illalla vatsa oli jo todella kipeä ja yöllä sain valvoa tuntikausia vatsanväänteiden kanssa. Tänään sitten onkin ollut taas mehupaasto-sohvallamöllöttämis-tylsistyminen.

Ja tämän tarinan opetus on, että on se vaan kuulkaa ihmiset hienoa olla TERVE (siis silloin kun on terve)! Mulla ainakin katosi nyt taas kaikki laihdutan pari kiloa kesäksi -ajatukset. Minä haluan vain olla terve!

Ei kommentteja: