tiistai 28. tammikuuta 2014

Megakuulatreenit

Mun ykkössuosikkitreeniksi on noussut nykyään ehdottomasti maanantai-illan kahvakuula Gentailla. Tämä tunti poikkeaa muitten tunneista sillä, että yleensä n. puoli tuntia tehdään erilaisia liikkeitä isoilla kuulilla ja nostetaan sykettä juoksemalla. Siis mulle se kaikkein pahin ;) Mutta kun mulla on nyt tämä "voita itsesi" kausi menossa, niin just hyvä!

Eilenkin lämppäreitten jälkeen ryhdyttiin tosi toimiin. Tai no, ensin me lämmiteltiin tekemällä n. 10 eri liikettä vähillä toistoilla ja spurttaamalla liikkeitten välissä. Sen jälkeen tehtiin sama setti, mutta 30 toistolla. Nousi aika hyvin hiki pintaan. Liikkeinä oli: yhden käden etuheilautus, tempaus, rinnalleveto, työntö, kyykky, maastaveto, vatsat, askelkyykky, halo ja omeletti (mutta ei tässä järjestyksessä). Omeletti ei suju vieläkään. Vaivaisella 10kg painolla yritin vääntää, mutta kroppa (ja käsi) vaan lähtee mukaan liikkeeseen.. Noooh, jospa mä tässä kevään aikana vielä vahvistun ja toikin alkais onnistua :)

Vaikka noita toistoja oli edelleen aika vähän (noissa käsiliikkeissä siis tehtiin vain 15/käsi), niin isoilla kuulilla tuntui ihan mukavasti. Tosiaan omelettia tein 10kg kuulalla, mutta muissa liikkeissä käytin 12kg tai 14kg kuulaa. Taisin noi maastavedot tehdä 16kg kuulalla.

Eikä tässä vielä kaikki. Tuntia oli vielä tämän rääkin jälkeen 15 minuuttia jäljellä. Se aika käytettiin vähintään yhtä tehokkaasti. Kelloon pistettiin 15 minuuttia aikaa, ja sen aikana piti tehdä 200 tempausta eli 100 tempausta per käsi. Kuulaa sai vaihtaa kevyemmäksi kesken ja putkeen ei sentään tarvinut tehdä tuota 100 toistoa - pääasia oli, että 200 toistoa tulee täyteen. Toistoja tehtiin 10 per käsi ja molempien käsien jälkeen sai laskea kuulan ja ravistella. Eli ihan omaan tahtiin mentiin. Aloitin 12kg kuulalla ja tein sillä ekat 4 kierrosta, eli molemmilla sen 40 toistoa. Sitten vasuri alkoi hiipumaan, niin vaihdoin 10kg kuulaan ja tein sillä 50 toistoa. Viimeisen kierroksen tein sitten taas 12kg kuulalla. Harmi vaan, niin seisoin kelloon nähden selin, enkä oikein pystynyt seuraamaan paljonko aikaa oli aina jäljellä. Kun olin saanut tehtyä noi 200, oli kellossa vielä 3,5 minuuttia jäljellä. Eli olisin ehkä just ja just ehtinyt sittenkin tekemään koko setin 12kg kuulalla. Ehkä. Tempo oli kyllä aika kova.

Tempauksessa on tärkeää, että sen osaa tehdä käyttämättä käsivoimia. Jos tekniikka ei ole hallussa, niin toi 200 on kuolemaksi..

Löytyykös täältä uusia kuulaan hurahtaneita lukijoita? Miten treenit kulkee?

Ei kommentteja: