tiistai 21. tammikuuta 2014

Ihan törkeet kuulatreenit

Ihan törkeen hyvät, tarkennuksena. Olin eilen siis Gentailla kuulaamassa. Siellä on vähän sellanen meininki, että ohjaajasta ja ohjaajan päivästä riippuen tehdään mitä milloinkin: välillä keskitytään vaikkapa jonkin liikkeen tekniikan hiomiseen, joskus tehdään yhtä liikettä pitkiä sarjoja koko tunti, joskus tehdään LC-testi ja joskus... No, juostaan kieli vyön alla ja rehkitään kuin mitkäkin hullut. Eilen oli tuo jälkimmäinen vaihtoehto.

Tämä on mulle yleensä se kaikkein vaikein ja pahin vaihtoehto kuulatunniksi. Sykkeet on koko ajan hirveän korkealla ja kaikkiin lihaksiin koskee, särkee, ei jaksa, ei jaksa. Mutta eilenpä jaksoin! Me tehtiin sellainen "alkulämmittely", aikaa meni sellainen puolisen tuntia:
- yhden käden etuheilautus 12 / 10 / 8 / 6 / 4 (eli ekalla kiekalla 6/käsi jne.)
- rinnalleveto
- tempaus
- maastaveto
- hyvää huomenta
- vatsat
- kyykky.

Ja jokaisen kuulasetin jälkeen juosten tatami ympäri. Tarkennuksena vielä, että siis eka tehtiin etuheilautusta 12kpl, sitten tatami ympäri. Sitten rinnallevetoa 12kpl ja tatami ympäri. Eka kierros näin. Toisella kierroksella 10 etuheilautusta ja tatami ympäri, jnejnejne. Me juostiin siis 35 kertaa tatami ympäri. Koska noi toistomäärät oli noin pieniä kuulan kanssa, niin otin rohkeasti ja tein kaikki muut paitsi tempauksen 16kg kuulalla. Tempaukset tein 12-kiloisella.

Tämän pikku lämppärin ja pienten väliharjoitusten jälkeen ryhdyttiin tekemään long cycleä pareittain tavoitteena tehdä n. 100 toistoa. Kevyemmillä kuulilla treenailevat tekivät tuplakuulilla (=kuulat molemmissa käsissä), mutta me päätettiin uuden kuulakaverini kanssa tehdä 14- ja 16-kiloisilla ja vähän vähemmän toistoja. Tai no, me aloitettiin 12-kiloisella, mutta koska meno oli liian letkeää, niin vaihdettiin tuohon 16-kiloiseen. Josta mä vaihdoin sitten 14-kiloiseen, kun en osaa tekniikkaa vielä liian hyvin, niin vasemmalla kädellä ton 16-kiloisen kanssa meno oli, noh, vähintäänkin kaverini kannalta pelottavaa ;) Ja välissä vedettiin pidemmät setit 12-kiloisilla tuplakuulilla. Laskeskeltiin, että kyllä meillekin tuli yli 50 toistoa helposti kasaan. Aika vaan loppui kesken. Takkikin alkoi olemaan aika tyhjä.

Ihan älyttömän mahtava olo, kun ylittää itsensä ja uskaltaa haastaa itsensä (ja sen kaverinkin)!! Me oltiin niiiiiiin voittajia!

Ei kommentteja: