maanantai 20. tammikuuta 2014

Yin yoga

Torstain ja perjantain himmailin. Lauantaiaamuna olikin sitten jo pakko päästä vetämään kunnon treenit. Kuntopotkunyrkkeilyssä riitti intoa ja kuntoa, olisi tehnyt mieli jäädä ton jälkeen vielä kuulaamaankin, mutta liika on liikaa. Maanantaiksi olinkin jo sopinut kuulatreffit uuden tuttavuuden kanssa. Ja lauantaina toinen vielä uudempi tuttavuus kyseli tiistaina nyrkkeilytreeneihin. No onhan se mentävä! Niinpä sunnuntaina piti keksiä jotain kevyempää. Suunnistin Saksalaan Yogarocksiin yin joogaan.

Tekipä kuulkaa hyvää! Yin joogassa sali ei ole aivan niin kuuma, kuin hot joogassa, mutta tuon pakkasen keskellä se tuntui niin ihanan lämmittävältä. Koko keho sai osansa ton puolitoistatuntisen aikana, ja etenkin lauantaina jäykiltä tuntuneet lonkat ja lonkankoukistajat saivat kyytiä. Nyt ei tunnu enää missään!

Yin joogassa asennoissa ollaan pitkään, mutta onneksi suurin osa tehdään lattialla. Mielestäni tuolla tunnilla useimmiten pidemmät venytykset kestivät n. 5 minuuttia (ainakin ohjaaja niin usein sanoi), mutta salin sivujen mukaan asentoa pidetään yin joogassa 2-10 minuuttia. No anyways, enpä ollut pitkään aikaan ollut balancessa, venyttelyssä tai muuallakaan, niin paikat olivat aika jäkissä. Onneksi asennoissa saa ja pitääkin käyttää erilaisia apuvälineitä. Tunnille voi siis osallistua, vaikka kokisikin olevan huonosti venyvää tyyppiä :)

Täytyy yrittää, että kävisi tuolla hot joogassa tai yin joogassa vähintään kerran kuussa. Vaikka tyyristähän se on. Hinnat olivat nousseet viime vuodesta, ja nyt yhdestä kerrasta saa pulittaa jo 16 euroa.. Mutta oli se sen arvosta! Salista poistui uusi ihminen :)

Ei kommentteja: