keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Kahvakuulaa ja tavoitteita

Päätin toistaiseksi pitäytyä tuolla Lahden Gentain kahvakuulassa. Tiesittehän siis, että Fiiliksessäkin on tarjolla jatkossa kahvakuulailua?!? Lauantaisin, tsekatkaapa verkkosivut. Mutta kuten arvata saattaa, muutama muukin on innokas kahvakuulailija, joten paikat varmaan täyttyvät aika nopeasti - tuolle tunnille on siis ilmoittautuminen, huomhuom! Tuon tuntikuvauksen perusteella päättelin, että tunti sopinee hyvin aloittelijoille, jos siellä keskitytään joka kerta eri liikkeeseen ja tekniikkaan. Totta kai tekniikkatreeni on tärkeää myös kokeneemmalle harrastajalle (kutsuinko mä just itseäni kokeneeksi kahvakuulaajaksi? ;) ), mutta ei sitä jaksa ihan alkeista enää aloittaa.

Loppiaispäivänä fillaroin Gentsulle (pyörällä, koska auto hajosi..) ja tällä kertaa keskityttiin työntöön. Ai saamari, siinä jos jossain saa hartiat ja olkapäät kyytiä. Teimme todella pitkiä sarjoja, joten kuula piti pitää aika pienenä: ensin tehtiin 6 minuuttia töitä, sitten 5, 4, 3, 2 ja 1. Noi kaksi viimeistä sarjaa uskalsin jo ottaa 12kg kuulan, mutta muuten vedin ihan vaan 10kg:lla. Taustalla kun "pikkaisen" kirpaisi vielä edellisen päivän pumppikoitos Fiiliksessä (lue edellinen postaus ja tiedät enemmän; käy tunnilla, ja tiedät mistä puhun). Oli muuten ihan tosi hyvät treenit! Hiki virtasi, kädet tärisi, mutta jaksoin! Ja tiedättekö miksi? Koska mä oon alkanut syömään niin hirveän hyvin (kerron tästä myöhemmin lisää) :D

Samalla vääntäessäni noita pitkiä sarjoja mietin omia treenitavoitteita tälle vuodelle. Yksi tulee ehdottomasti olemaan se, että aion uskaltaa ottaa sen isomman kuulan tai isommat painot. Mä en ymmärrä, miksi se on niin iso kynnyt KOKEILLA! Ketä se haittaa, jos esim. pumpissa se sarjaa jää uupumaan muutaman toiston? (Tosin toi uusi pumppisarja saa kyllä luvan odottaa niitä isompia painoja jonnekin helmikuun loppuun. ;) ) Mut en mä varmaan kuole, jos kokeilen!

Mitä tavoitteita te olette asettaneet tulevalle treenivuodelle?

2 kommenttia:

Titta L kirjoitti...

Fiilikseen tuli onneksi toinenkin kahvakuuvailu tunti sunnuntaiksi. Ilmoittauduin tämän sunnuntain tunnille, saas nähdä kuinka jumissa olen maanantai aamuna näin aloittelijana!

Minulla on kahvakuula kotonakin mutta tulin siihen tulokseen että fiksuin käydä opettelemassa liikkeitä ja tekniikoita valvovan silmän alla, niin voi sitten kotonakin treenailla kuulan kanssa turvallisemmin itseään suotta rikkomatta :) Harmi että tajusin varata vain parille tunnille paikan, sillä paikat täyttyvät aika nopeasti.

Liikunnan iloa sinulle!

Heidi kirjoitti...

Juuri viimeksi eilen kuulassa kerroin parille uudelle kuulakokelaalle omasta ensikokeilusta 4kk synnytyksen jälkeen: en meinannut päästä salilta pois, kun jalat oli tönkkösuorat ja rappuset jyrkät :D :D

Tosiaankin kannattaa käydä ensin harjoittelemassa liikkeita ohjauksen alla, ettei vaan käy mitään vahinkoja! Mutta sen jälkeen treenit on helppo vetää kotonakin. Ja kuulan kanssa pystyy tosiaan tekemään vaikka mitä ihan perusliikkeitäkin, kunhan on vain tarpeeksi iso kuula! Suosittelen ottamaan heti alussa vähän liian painava kuula käyttöön, vähintään 8kg/10kg, niin liikkeet tulee tehtyä oikeilla lihaksilla (eikä esim. etuheilautusta tee pelkästään käsiä käyttämällä).

Mahtavia kuulatreenejä ja tsemppiä treenivuoteen!!