keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Kuntopotkunyrkkeilyä ja kuulaa

Olen helposti yllytettävissä. Maanantaina vedettiin iltamyöhäisellä kovat kuntopotkunyrkkeilytreenit. Jaloissa tuntui ja väsymys painoi. CX ja spinning sunnuntaina oli tehneet tehtävänsä, ja ehkäpä tuo lauantaiaamuinen kuntopotkunyrkkeilytreenikin aiheutti osan lyijynraskaisiin jalkoihin.

No ei siinä sitten mitään. Tiistaina kun kaveri pistää viestiä, että tänään on kuulatreenit, niin mitä tekee bloggari? Treenaa!

Ja kun kuulasta on jo joku aika, kun on viimeksi tullut käytyä, niin voin kertoa, että tänään mulla on lepopäivä! Vaan olipa hyvät treenit, onneksi menin :) Lämppäreitten jälkeen tehtiin noin 30-40 minuuttia todella monipuolisesti erilaisia liikkeitä siten, että minuutin työosuuden jälkeen oli puolen minuutin lepo. Kuulan kanssa tehtiin ihan perinteisiä kahvakuulaharjoitteluliikkeitä (rinnallevetoa, etuheilautusta, punnerrusta, omelettia...), mutta sen lisäksi tehtiin ihan perusliikkeitä kuulaa vastuksena käyttäen (maastavetoa, pystysoutua, istumaannousuja, hooveria).... Tulipahan vaan mieleen, että miksihän se on niin vaikeeta ottaa se oma kuula käteen ja tehdä kotonakin joskus jotain. Se on niin monipuolinen kapistus, että etenkin, jos on kiireinen ihminen, elämä tai elämänvaihe, niin kuulalla saa nopeasti tosi tehokkaan treenin ihan itsekseenkin aikaiseksi! Hiki tulee helposti ja lihastreeniä tulee tehtyä ihan huomaamatta :) (No okei, toi viimeinen ei ollut ehkä ihan totta..... Viimeistään seuraavana päivänä tietää kyllä tehneensä..)

Kuulin huhuja, että mahdollisesti vuoden vaihteen jälkeen Lahden Gentai järjestää taas kahvakuulailun alkeiskursseja. Eli kaikki kuulaamisesta kiinnostuneet seuratkaahan Gentain ilmoittelua asiasta - tunnit tulevat täyteen ilmeisesti parissa päivässä! Gentailla ei voi osallistua kuulatunneille ennen kuin tuo kurssi on käytynä (toki varmasti muidenkin järjestämät kurssit käy :) ). Ja omasta sekä muiden kokemuksista voin kertoa, että useimmiten noi jossain jumppasaleilla pidetyt kuulatunnit ei todellakaan vedä vertoja. Erästä Saraa (=mestarikuulaaja) lainatakseni "on kuulaa, ja sitten on kuulaa".


4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Eikös sitä siksi käydä Fiiliksessä ja muissa paikoissa treenaamassa,kun siellä on mukavasti edessä joku, joka on suunnitellut treenin. Itse ei tarvitse muuta kuin hiki hatussa noudattaa... Ja sit sattuu! (Esim CxWorx) Kotona ei tällaista palvelua ole... Ja vaikka mies jotain yrittäis, et treenapa ny kotona! Ei toimi! Testattu on! Siksi mieluiten Fiilikseen, tai ulos juoksemaan!

Heidi kirjoitti...

Totta! Ja siis luonnollisesti vaatii aikamoista kuria, että kotona saisi lähellekään yhtä tehokkaan treenin aikaiseksi, kun jossain Fiiliksessä :) Tarkoitin vain, että kuula on tehokas ja helppo väline urheilla kotona sellaisessa tilanteessa, kun jumpalle tmv. ei pääse. Itse treenailin paljon enemmän kotona esimerkiksi silloin, kun kävin junalla Helsingissä töissä ja vapaa-aikaa oli tosi vähän. Poika kun kävi tuohon aikaan vielä klo 19 nukkumaan, niin sen jälkeen tuli välillä vedettyä kuulatreeniä olohuoneessa, ja mieskin pääsi lähtemään omiin harrastuksiin.. Mielummin mä kotona kuulaan kuin esim. poljen jotain kuntopyörää ;) Ja lisäksi toi kuula on helppo "piilottaa" pois, toisin kuin useimmat kotitreenivälinee :D Jotain CX:ää nyt on ihan turha lähteä kotona treenaamaan, siinä ei tule muuta kuin huijanneeksi itseään!

Heidi kirjoitti...

Niin, ja ihanaa kun kommentoit! :D

Anonyymi kirjoitti...

Kuulailu on varmasti tehokasta, mutta itse en voi sitä harrastaa fyysisten vammojen takia. Käsi ei kestä, mutta niille jotka kykenevät niin ehdottomasti huippu"laite". Hyvää vain olen kuullut. :) Joten tsemi kaikille myös kotitreeniin! Minulle parasta ovat juoksu ja Fiilis!