keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Oikea perus, kolme polvea ja kanta pyllyyn. Tsatsaa laatikkoon!

Rikkoessani tuttua treeniviikkoa (Tai no, ei se tässä lomalla ole muutenkaan ollut mitenkään tuttu puhumattakaan säännöllisestä. Olen käynyt jossain jos on huvittanut, ja ollut enimmäkseen käymättä :D) ja muutaman sopivan sattumuksen kautta eksyin eilen piiiiitkästä aikaa step 2 -tunnille. Vakaa aikomukseni oli ollut alun perin mennä iltamyöhällä Kiveriöön etsimään lenkkipolkuja, mutta kun lastenvahtia oikein tarjottiin, niin se on sellainen tarjous, jota en jätä käyttämättä ;)

Menin siis steppaamaan. Ja voi jukumaar! Se on ihan hullun hauskaa! Hiki valui, jalat väsyi. Sykemittari loisti uutuuttaan ranteessani, ja sykkeet huiteli koko tunnin jokseenkin korkeissa lukemissa 150-165 välimaastossa. Tätäkö se treenikaavan rikkominen meinaa? :) Steppaaminen kulutti lähes 600 kaloria tunnissa! Se tarkoittaa kolmea (3) Kingis minttu -jäätelöpuikkoa per steptunti! :D :D Ei sillä, että täällä laskettaisiin kaloreita. Mutta kolme tuntuu jo ihan sopivalta määrältä näin lomapäivinä ;)

Olen kuitenkin huomannut, että steppaamisen suosio on jostain syystä laskenut! Muistelen, että jotain viitisen vuotta sitten tiistai-illan step 2 -tunnille sai tulla ainakin puoli tuntia ennen tunnin alkua hengailemaan, jotta mahtui mukaan steppailemaan. Sellaista tiistai-iltaa ei ollutkaan, että tunti ei olisi tullut täyteen. Viimeisen vuoden aikana step kakkosilla, aina kun olen itse sinne sattunut ja talvella kävin aika säännöllisesti, on näyttänyt käyvän enää muutamia tunnin fanittajia.

Mun arvioni tunnista on se, että voisiko parempaa ja tehokkaampaa aerobista treeniä ollakaan! Tunti kuluu älyttömän nopeasti, kun tempo on nopea ja kun koko ajan joutuu keskittymään siihen, mitä on tekemässä. Okei, myönnetään, että ensikertalaiselle voi tuottaa ahdistusta juurikin edellä mainittu + tunnilla aktiivisesti käyvät, jotka osaavat kaiken jo superhyvin, mutta ei siellä oikeasti tarvi piipahtaa kun parina tiistaina, ja sarja on kaivautunut muistin syövereihin. Se ei todellakaan ole niin vaikeaa, miltä aluksi näyttää! Mutta ihan hemmetin tehokasta! (Sanoinko mä sen jo?)

Ehkä sinäkin rikot treenisi ensi viikon tiistaina, ja menetkin spinden sijasta steppaamaan!


Ps. Huomenna pesueemme suuntaa Budapestiin. Blogi jatkaa hiljaiseloaan muutaman päivän.

Pps. Ostin itselleni synttärilahjaksi Canon EOS 600D:n, joten toivon mukaan jatkossa blogi sisältää _hieman_ enemmän kuvamateriaalia.. ;)


Ei kommentteja: