tiistai 25. maaliskuuta 2014

Lepyttelen teidät raakasuklaamoussella

Blogini on viettänyt hiljaiseloa ties kuinka kauan, en edes kehtaa katsoa edellisen postaukseni päivämäärää - apua! No, elämä on ollut kieltämättä aika hektistä työn, perheen, opiskelujen ja urheilemisen keskellä. Katsotaan, miten tämän blogin kanssa käy... Nyt ajattelin kuitenkin lepytellä teidän raakasuklaamoussella.

Ota esiin tehosekoitin ja veitsi. Ainekset mousseen ovat seuraavat:
- 1-2 kypsää avokadoa
- 6 taatelia
- 1dl mantelimaitoa
- 4 rkl kaakaojauhoja
- loraus hunajaa.

Heitä ainekset tehosekoittimeen, surauta mousseksi ja nauti. Tosta setistä tulee ainakin 3-4 annosta. On meinaan niin suklaista ja tuhtia, ettei sitä kovin paljon pysty syömään kerralla :) Tiesittehän muuten, että avokado on kaikkein iiseintä pilkkoa näin: halkaise avokado, lyö veitsi kiveen ja pyöräytä irti, tee veitsellä hedelmälihaan pysty- ja vaakaviiltoja, rutista ja purista kuorta kädellä ja liha tulee ulos! Avokado on nykyään mun lempparihedelmiä, jota tulee syötyä melkein päivittäin. Ehkä jatkossa vielä enemmän, koska toi mousse oli kyllä aikas herrrkkua!

Avokadoissa on eroja! Halpis pikku avokadot ovat mauttomia, usein ihan ihan raakoja ostettaessa, mutta kun niitä kypsyttelee kotona, niin pian ne ovatkin jo mätiä sisältä. Noi kauppojen verkkopussiavokadot ovat useimmat mätiä jo silloin kun ne vasta alkavat tuntua kypsiltä. Eli todellisia pettymyksiä. Välillä menee 3 avokadoa kerralla roskiin, kun kaikkien sisältä paljastuu musta ja haiseva hedelmä. Suosin mieluiten kalliimpia, makeampia, maukkaampia ja ei-mätäneviä valmiiksi kypsytettyjä avokadoja. Ja jos vain tarjontaa on, niin luomuversiot ovat entistä parempia. Näissä on ihan oikeasti eroja!

Nyt moussekupin äärelle!


Ei kommentteja: