tiistai 25. helmikuuta 2014

Kiireiset päivät

Syvimmät pahoittelut hiljaisuudesta blogirintamalla. Nyt on vaan ollut niin paljon asioita tehtävänä ja mietittävänä, että aika ei vain yksinkertaisesti ole riittänyt edes kohtuullisen blogipostauksen tekemiseen. Saatikka hyvän postauksen. Siitä on varmaan jo puoli vuotta aikaa... *nurinaa.

Antakaapas kun selitän teille, mitä tässä on tapahtunut, niin ehkä teiltä liikenee hieman ymmärrystä vaatimattomalle blogistille ;) Ensinnäkin, viimeinen kuukausi on mennyt tyyliin viikko flunssassa, viikko about terveenä. Koeta siinä sitten veistellä nuhasta, yskästä ja puolinaisista jumppatuokioista. Toisekseen, aloitin vuoden alussa töiden ohella opiskelemaan. Välillä aikaa perheen, työn, opiskelujen, nenän niistämisen, urheilemisen ja öö nukkumisen ohella on ollut hieman haasteellista löytää. Sitä on! Mutta aina sitä ei vaan huomaa. Ja en mä tiedä, voiko tässä nyt mistään varsinaisesta opiskelusta puhua, kun suorittelen avoimeen yliopistoon yhden kurssin kerrallaan. Mutta kyllä siinä reilu 700-sivuisessa englanninkielisessä tenttikirjassa joku tovi vierähti, 20-sivuisesta esseestä puhumattakaan. Ja ykkösellä en mene läpi. Jos jotain tehdään, tehdään se kunnolla - vai mitä? Kolmannekseen, rakas lapsukaiseni on kerännyt päiväkodista joka toisen flunssabakteeriviruksen ja ollut kuumeinen pikku potilas, joka haluaa, että äiti nyt pötköttää vieressä ja kattelee muumeja. Kuka sellaista voi vastustaa? Sitä paitsi, Haisuli on vieläkin hauska.

Jos nyt pikaisesti vielä kerron itse blogin pääaiheesta (=urheilu, jos joku ei ole huomannut). Perjantaina oli kunnon penkkiurheilusessiot, kun duunipaikalla sai löhötä sohvalla, nauttia tarjoiluista (pitsaa & olutta) ja töllöttää lätkää :) Joskus on ihan jees olla töissä ns. miesvaltaisella alalla ;)

Eilen oli sitten ihan oikeat urheilusessiot: maanantai-illan perinteeksi muodostunut kahvakuulailu. Kokeilepa kotona seuraavaa: valitse iso kuula (miel. 14-16kg). Asettele kello näkyville. Nosta kuula tempauksella tai työnnöllä ylös, pidä 15 sek., tee uusi työntö/tempaus, pidä uudestaan 15 sek... Jne. Tee 4 pitoa. Seuraavalla kierroksella tee 10 sekuntia kestäviä pitoja, mutta 8 kertaa. Ai niin, unohdinko mä sanoa, että jokainen kierros tehdään per käsi. Nauti.

perjantai 21. helmikuuta 2014

Spinning 3

Olin pari päivää urheilematta. Piti viedä poikaa uimahalliin (Se on ihan mahdoton uimari! Ei tosiaankaan osaa uida, mutta sukeltelee pelottomasti, hyppii altaaseen ja aiheuttaa äidille sydämentykytystä.) ja käydä laittamassa ripset ;) Kunnon hömppää... Mutta säästän aikaa aamutoimissa, seliseliseli.. :D

Eilen Fiiliksen spinning 3 tarjoili sitä, mitä kaipasinkin: kunnon hiki pintaan, pientä kipua ja mukavuusalueelta poistumista, mutta silleen järkevästi :) Alkulämppärit oli just sopivat ja kerrankin seurasin ihan sykemittarista, etten ala polkemaan liian lujaa tahtia heti alussa. Pidin sykkeitä noin ekat 15 minuuttia alueella 100-120. Sen jälkeen aloin kiristää tahtia ja sykealue tais olla jotain 140-165. Pikkasen piti lopuksi vielä kirittää ja tunnin maksimisykkeet taisi olla jossain 175-178, mutta vain hetkisen. Olisi tosta voinut vielä nostaa korkeammallekin, mutta tämä tuntui eilen hyvältä, niin sai luvan riittää :)

Kokonaisuutena tunti oli mulle juuri oivallisen paras mahdollinen ja super. Meillä taitaa olla sekä musiikin että spinden suhteen Sannan kanssa samanlainen maku :)

Mutta tiedättekös mitä, hyvät ja rakkaat mussukat? Tänään on perjantai. JA:

14.00
Miehet – Semifinaali SWE – FIN

SUPERJÄNNÄÄ!

maanantai 17. helmikuuta 2014

Mahtava muokkaus!

Kävinpäs eilen sittenkin Fiiliksessä, ja long time no see, Nitan muokkauksessa. Käsittämättömän huipputehokas kidutus! Viisikymmentä minuuttia täyttä tehoa. Toistoja: paljon, jos ei nyt liikaa. Painot: kevyet, mutta nekin tuntui olevan välillä liikaa. Motivaatio: keskiarvon yläpuolella.

Tiedättehän, fiilistelijät, Nitta vaan saa teistä(kin) antamaan itsestänne vielä vähän enemmän. Jotkut luulevat sitä piiskaukseksi. Mun mielestä kyse on siitä, että jotenkin tuo pippurinen nainen saa mut ajattelemaan sitä, mitä olen tekemässä ja miten voisin tehdä sen vielä paremmin ja tehokkaammin. Huh! Ja taas kerran kuvitelmissani suunnittelin kevyttä sairastelunjälkeistä treeniä... Kevyesti mä sen yritin ottaa ja vain 3kg käsipainoilla, mutta en mä tiedä oliko se niin kevyttä. Jalat ja kädet tuntuvat ainakin tänään tosi kipeiltä :) Noh, ehkä se on osittain harjoituksen puutetta, kun on ollut hiljaisempi treenikausi menossa.

Treenien jälkeen ryntäsin nettiin etsimään tietoa Pikkuhuone Villikosta. No, verkkosivuja ei ainakaan toistaiseksi löytynyt, mutta Facebookissa on sivut. Kyseessä on siis raakaravintola! Jes! Siis olen jo pitkään liputtanut sen puolesta, että Lahteen pitää saada muutakin kuin kiinalaisia ravintoloita, kebab-mestoja ja S-ryhmää (tähän pari kirosanaa). Olen niin superinnoissani, että joku uskaltaa tehdä jotain uutta ja muuta, ja toivon todellakin, että lahtelaiset löytävät tiensä Villikkoon!

Toivottavasti pääsen itse pian visiteeraamaan tuonne. Lupaan räppästä kuvia, tilailla herkkuja ja raportoida teille asap!

perjantai 14. helmikuuta 2014

Kitutreenit flunssan jälkeen

Uskaltauduin vasta eilen torstaina ensimmäisen kerran treenaamaan tämän nuhaflunssan jälkeen. Jo lähtökohtaisesti ajattelin, että teen kyllä erittäin kevyesti kaiken - jopa silloin, kun tekisi mieli ja pystyisi tekemään enemmän ja kovempaa. No eipä tullut hätää. Heti kun syke rupes edes hiukkasen nousemaan, niin alkoi tuntumaan aika pahalta. Vedin siis niinmaankevyesti kun vaan mahdollista, ja sekin oli liikaa. Note to self & others: odota rauhassa parantumista!

Sinänsä reenit oli ihan jebat. Olin siis kuulaamassa. Lämmiteltiin hyvin ja sen jälkeen tehtiin erittäin lyhyitä toistomääriä erittäin painavilla kuulilla etuheilautusta. Tämä naikkonen tyytyi 20-kiloiseen, mutta kaverit rehentelivät vieressä 28-kiloisen kuulan kanssa. Tämän jälkeen tehtiin syväkyykkyjä (vähän pienempien painojen kanssa), tosin meikäläiselle riitti kyykyt ilman painojakin. Ei vaan yksinkertaisesti jaksanut! Ja sen verran oli järkeä päässä, etten lähtenyt repimään itseäni. Thank god.

Tänään onkin sitten eri meininki. Voisin melkein kuvailla olotilaa terveeksi! Jihuuuu!!! Työpaikalla on käynyt kato, ja päivän mittaan yksi jos toinenkin työkaveri on lähtenyt kotiin kärsimään flunssan kouriin. Iloitsin vahingossa ääneen: "Mutta hei mä oon jo terve, vähänkö siistiä!!" Ei noi oikein ilahtunut odotetulla tavalla :D

Ja tänään, rakkaat lukijat, minun terveydentilan ylistyksen lisäksi, on toinenkin jeba juttu: YSTÄVÄNPÄIVÄ. Suosittelen tsekkaamaan Fiiliksen ystävänpäivätarjoukset :) Ja tietysti tämä yksi päivä, jolloin on lupa syödä suklaata, hömpötellä ja lässytellä. Ihanaa, että sillekin on varattu edes yksi päivä vuodesta!

tiistai 11. helmikuuta 2014

Aaaaatshiuuuuuu!

En mennyt kuulaan eilen. En taida urheilla vielä tänäänkään. Voihan tylsyys! Nuha ja yskä sen kun jatkuvat. Työhuoneestani kuuluu vaihtelevasti niiiiiiisk, aaatshiuuuu ja köhinää, röhinää. Esimies kävi kysymässä, jotta lähtisinkö kotiin. No, en mä jaksa lähteä, mitä mä siellä.

Tämä on kyllä niin maailman tylsintä! Tulisi edes sitten kunnon kuume, mutta kun ei. Nenä valuu niagarana ja kurkussa on kaktus. Pää jumissa, mutta siinä ei taida olla mitään uutta. Periaatteessa toimintakykyinen. Pystyy tekemään kaikki tylsiä asioita, kuten imuroimaan tai laittelemaan astioita koneeseen. Ulkoilu: turha kuvitella. Liikunta: viimeinen virhe. Lapsi haluaisi uimaan: no katsotaan joku päivä. Onneksi tuo riittää toistaiseksi vastaukseksi..

Nyt oikeasti, antakaapa ne parhaat vinkkinne jakoon flunssan selättämiseksi!

maanantai 10. helmikuuta 2014

Flunssa, osa II

Voi perhanan perhana! En edes perjantai-iltana hihhuloinut ulkona missään vähissä vaatteissa, kuten pahaiset teinit, vaan olen mummoutunut villatakkeineni. Silti lauantaiaamuna kurkku oli karhea, päähän koski (osittain ehkä myös punkun takia) ja olo oli vetelä. Sunnuntaina ei muuta mahdollisuutta ollut kuin tunnustaa se tosiasia, että flunssa on tullut takaisin :(

No, ei auta. Möllötin sitten lauantain ja sunnuntain kotosalla, enkä pistänyt nokkaani Fiilikseen tai Gentaille. Tylsää. Ei mulle koskaan mitään kuumetta nouse, nytkin vain yskä vaivaa ja vähän nokka vuotaa. Tänään otin kuitenkin kamppeet mukaan ja suunnittelin suuntaavani töistä suoraan kuulatunnille. Jää nähtäväksi, millainen olo on iltapäivällä, jotta onkohan siinä mitään järkeä.

Olettekos te selvinneet tästä talvesta ilman sairasteluja? Itse olen kuullut huhuja, että Akuutti on viime aikoina tursunnut kuumepotilaita: influenssa kaataa porukkaa sänkyyn. Toivottavasti tuolta taudilta välttyisi, nämä yskät ja nuhaflunssat on vielä pientä ton rinnalla.

Nyt kuumaa teetä ja huivia kaulaan, ehkä tää tästä!

perjantai 7. helmikuuta 2014

CXPain ja perjantai

Eipä paljon hymyilyttänyt eilen CX:ssä! En ole käynyt tolla tunnilla, hmmmmnn, varmaan 5 kuukauteen tai jotain sellaista. Olen yrittänyt tehdä kotona vatsalihasliikkeitä, ja tietysti kuntopotkunyrkkeilyssä ja kuulassakin tehdään vatsoja, mutta ei nyt ihan noin intensiivisesti..

Pahinta oli ne selällään tehtävät jalanojennukset. Ei paljon meinaa ojentua, kun reidet on niin kipeät :) Ja vatsalihakset ei jaksa kannatella. Yhyy!

Minut pitää poissa CX:stä vain yksi asia: koska maksan tunnit kertamaksulla tai kertakortilla, niin se tuntuu tuhlaukselta käyttää yksi kerta tuntiin, joka kestää vain puoli tuntia. Oi miksi tuohon ei voi kulua vain puolikas kerta?

Tänään nämä jalat ovat sitten entistä kipeämmät. Vatsaan ei koske, vielä :) Katsotaan sitten myöhemmin uudestaan.. Mutta tiedättekö mitä? Tänään on neljän treenipäivän jälkeen (kuula, step, salibandy, cx) LEPOPÄIVÄ ja niin on muuten huomennakin. Poika meinaan menee mummille, ja kotona odottaa luomupunkku ja pari juustoa kaveria kylään :) Ehkä itsekin otan lasillisen..

Ja illalla Seurahuoneella esiintyy bändi, tällainen. Sitä siis katsomaan. Tulkaahan tekin! (Jostain syystä tuo youtube-videon lisääminen ei onnistunut tähän suoraan ... tietotekniikan mysteereitä.) Bändiin voi tutustua myös facessa https://www.facebook.com/MattiKallioAcoustic?fref=ts.








torstai 6. helmikuuta 2014

Kuulatreenivariaatio

Olen lähes vakuuttunut siitä, että kahvakuulalla voi tehdä rajattoman määrän erilaisia treenejä! Ainakin Lahden Gentai on sen osoittenut, että koskaan ei voi tietää, mitä on edessä, kun kuulatunnille astelee.
Viime maanantaina teimme jotain kamalaa, eli tehokasta. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan tätä kotona.

Alkulämmittelyjen jälkeen nostimme hien pintaan tällaisella mukavalla pikku treenillä: Tee ensin 10 etuheilautusta kahdella kädellä. Kuulan ei tarvitse olla mitään äijämallia, koska tämä on treenin "lepovaihe". Kun nuo heilautukset on ready, tee yksi burpee. Tämän jälkeen tee taas 10 etuheilautusta ja sen jälkeen kaksi burpeeta; sitten taas 10 heilautusta ja kolme burpeeta... Me teimme niin, että viimeisellä kierroksella tehtiin 10 burpeeta. Toki voit kokeilla tehdä esimerkiksi 15 asti, mutta toi 10 tuntui jo ihan ns. mukavasti. Jos tässä ei syke nouse, niin sitten ei nouse missään!

Ja burpeehan tehdään näin:




Tosin meillä päin tuolla maassa makoillessa pitää nostaa kädet vielä ilmaan kylkien viereen, jotta ihan varpisti ollaan siellä maassa asti, eikä käsien varassa :)


tiistai 4. helmikuuta 2014

Lounaseväs: tomaatti-linssikeitto

Mulla on uusi lounassuosikki. Alkoi jo tuo eri tavoin modifioitu porkkana-linssikeitto tulla korvista. Talvella kuitenkin on kiva syödä jotain lämmintä ruokaa, joten salaatitkaan ei oikein ole lempparilounaslistalla tällä hetkellä. Ja nyt kun haluaisin syödä kasvispainotteisesti, mutta proteiiniakin pitäisi saada, niin kun entinen koulukaverini bloggasi tomaatti-linssistään, niin mun piti päästä kyllä heti testaamaan. Jopa mun, kämäsen kokin tekemänä, keitosta tuli aivan loistavaa. Tässä minun ohjeeni (alkuperäisen voit katsoa täältä):

Herkkulounaaseen tarvitaan:

  • 2 prk luomu tomaattimurskaa
  • 1 sipuli
  • yhden yksikyntisen valkosipulin verran valkosipulia
  • n. 1,5-2 dl GoGreen linssejä (kuivia)
  • ruususuolaa
  • mustapippurirouhetta (reippaasti)
  • oreganoa
  • provencen yrttisekoitusta
  • valitsemaasi öljyä paistamiseen
  • sopivasti vettä
Ja näin se menee: kuullota kattilan pohjassa öljyssä sipulia ja valkosipulia sekä mausteita. Lisää tomaattimurskat ja ehkä n. 1-2 dl vettä. Odota, että keitto pulppuaa ja huuhtele sillä välin linssit. Heitä linssit keittoon ja keitä pehmeiksi. Lisää suolaa ja pippuria. Soseuta ja maista; lisää tarpeen tullen suolaa ja/tai pippuria. Syö!

Tästä tulee ainakin 3 isohkoa annosta. Mulla on ollut sellainen lounaaksi, ja hyvin pärjää. Toki päälle voi laittaa vielä lusikallisen ranskankermaa tai vaikkapa raejuustoa. A vot!

Herkullisia lounashetkiä!