lauantai 29. kesäkuuta 2013

Sattuu, mutta ei haittaa - tämä on nähkääs lomalle-postaus

Menin eilen vähä-älyisenä muokkaus-tunnille. Kiitti vaan, Nina, oli kauheeta ja syytän sua. Itsehän sanoit, että sua saa vähän vihata siellä tunnilla ;) No, mä ihan vähän vaan vihasin. Ja itseäni. Lihakset ei eilen nähkääs tuntuneet yhtään kipeiltä, mutta jostain kumman syystä, kun tuolla muokkauksessa tehtiin vähän ihan outoja liikkeitä, niin jopas koski! OMG. Liioittelematta.

Nyt pidän ainakin kaksi päivää liikuntavapaata. Tiedättekös, mulla alkaa tänään the kesäloma! Saattaa postauksetkin jäädä vähemmälle, mutta voisin luvata, että enemmän kuvamateriaalia tiedossa. Lisäksi tulossa Heidi kokeilee -juttuja ja niitten fiilistelyä/epäfiilistelyä. Ensi viikolla olen uhrautunut kokeilemaan ainakin frisbeegolfia, mutta en mä kyllä millään räntäsateella sinne lähde. Katsotaan nyt. Olen muutenkin aika skeptinen tuon lajin suhteen... Mistä lie johtuu........ (Laji on varastanut lähes kaikki miespuoliset ystäväni, joita olisi kiva joskus nähdä. Huoh. Emmä nyt pääse, ku mä oon heittelemässä. No, voin mä tulla tän heittelyn jälkee ehkä joskus klo 2 yöllä. Me ei päästä kun X on kisoissa koko viikonlopun heittelemässä... Mutta nyt menen kokeilemaan, että mikä ihme tuossa on, että koko kesä pitää viettää jossain kentällä heittelemässä frisbeetä koriin. Jos se vaikka jotenkin avautuisi näin naisihmisellekin. Tosin, epäilen.)

No mutta. Tiedättekö, mitä kesäloman alku tarkoittaa? KYLLÄ! Bikiniostoksille!! Voisin väittää, että tämä haasteeni, jonka heitin ilmoille viisi viikkoa sitten, on ainakin mun kohdalla auttanut pysymään ruodussa kesäkuun :) Ja nyt on palkinnon paikka! Lupasin jo pojalle, että lomajätskit on tänään tiedossa. Huomenna saatan kipaista katsastelemaan bikinejä, ja no, mitä sitä valehtelemaan, ehkä jotain muutakin pientä kesähepenettä :D

Vai pitäisköhän sittenkin ottaa pehmis. Tämä viimeinen työpäivä saattaa kulua tuon dilemman ratkaisemisessa.

lomalomalomalomalomalomalomalomalomalomalomalomalomalomalomalomalomaloma

Kuva




torstai 27. kesäkuuta 2013

Slap in the face

Saatiin kuvitellut lätärit eilen pumppiohjaajaltamme Henniltä. Oli vissiin vähän väsähtäneen näköistä porukkaa pumppaamassa ;)

Itse olin kyllä aika fiiliksissä, ihan ilman lätäreitäkin. Oikeasti. Aikaisemmin en voinut kuin maata kotona näillä helteillä, mutta nyt tuntuu, että jumppa kulkee paremmin kun on kuuma. Ehkä syy löytyy eilisen päivän aterioista: ranskalaisia, sipsiä.. Ei pääse toi suolatasapaino järkkymään ;) Mun on vaikea uskoa, että edes sallin itselleni tuollaisia herkkuja - olen aika tarkka ruoistani, ja sorrun helpommin makeisiin herkkuihin kuin suolaisiin. Esimerkiksi Hesen- tai vastaavaa ruokaa olen syönyt viimeksi puolikkaan hampparin verran kesällä 2011.... Olin raskaana. Nyt en ole raskaana, ehkä vaan sekaisin tästä kuumuudesta :) (Ja totuus on, että mulla on ihan oikeasti todella alhainen verenpaine ja suolan lisääminen helteellä on välttämätöntä, että pysyn tolpillani.)

Pumppisarja on siis tämän viikon tuo sama vanha, ja suunnittelin, että sunnuntaina pitää ehkä käydä vielä kerran kokeilemassa ihan ihan ihan maksimipainoilla. En eilen uskaltanut. Masentavaa on se, että olen tosiaan suhteellisen säännöllisesti tota sarjaa tehnyt, mutta olkapää-ojentaja-hauis-setit ei mene vieläkään. Missä vika? Ai, minussa vai? Ojentajat oli eilen tosin maanantain spinning body -tunnin jäljiltä niin maan saamarin kipeät.

Sunnuntaina vielä kerran kokeilemaan. Lupaan antaa kaikkeni. Sitten jäädään jännityksellä odottamaan uutta sarjaa!


Ps. Vielä tämä ja huominen. (!)




Syitä harrastaa (ryhmä-)liikuntaa

En nyt jaksa marista teille mistään hyöty-, ryhmä- tai ylipäätään liikunnan ja urheilun terveysvaikutuksista. Niitä on. Suosittelen.

Ajattelin paljastaa teille, hyvät lukijani, ennemmin omat syyni harrastaa liikuntaa, ja tässä tapauksessa erityisesti ryhmäliikuntaa. Terveydellä ei näitten kanssa ole useinkaan tekemistä. Ehkä. No, ehkä vähän. Mennään itse asiaan, päätelkää itse.

1. Sosiaalisuus. Työ, perhe, työ, arki, perhe... Ryhmäliikunta on paras paikka yhdistää huvi, hyöty ja sosiaalinen elämä. Jumpissa näen ja kuulen tuttuja ja tuntemattomia, juttelen ja vaihdan ajatuksia muiden naisten kanssa. Jumppaan voi sopia myös kaverin kanssa treffejä: Hei, ooks tulos tänää pumppii? Joo, nähää! Ja kas, en olekaan eristäytynyt työn ja kodin ulkopuolisesti maailmasta.

2. Hyväksyminen (itsen). Minua henkilökohtaisesti auttaa oman ulkonäön hyväksyminen sellaisenakuinolen, kun käyn liikkumassa. Teen siis asioita oman hyvinvointini (ja ulkonäön) eteen, tässä ollaan ja tällaisena. Helpompi hyväksyä vatsamakkara. Ainakin olen yrittänyt.

3. Oikeutus. Kaiken hyvän, esimerkiksi suklaahippujäätelön. Tai massiivisten sushi-lounaiden. Lakun. Oletteko muuten maistaneet Kismet Fazerinaa?

4. Oma aika. Otan sen! Kysyin kerran (ks. kohta 1) toiselta äidiltä toiminta-apua taaperon kanssa taisteluun, kun oma hermoriekale oli enää ompelulangan varassa. Vastaus: "Et voi tehdä muuta, kun käydä combatissa." Noudatan tätä neuvoa.

5. Hymy. Olen jumpan jälkeen vaan niin paljon paremmalla tuulella. Luulenpa, että jos joskus hairahtuisin ja lopettaisin jumpalla ramppaamisen, perhe saattaisi patistaa viikon päästä takaisin jumpan pariin. Äiti jumppaa, sanoo poika ja vilkuttaa ikkunasta. Välillä kirpaisee, ja olen huonoin ja itsekkäin äiti maan päällä, mietin koko tunnin, jotta muistikohan se isi pestä pojan hampaat, itkeeköhän se äitiä, jokohan se nukkuu, saakohan se unta, nyt äiti ei ole lukemassa Tiitiäisestä sitä Herra Pii Poota, josta poika niin kovasti tykkää... Kun tulen kotiin: kaikki hyvin. Parhaimmassa tapauksessa minua odottaa kimeät riemunkiljahdukset Äiti tuli!!!! Maailman paras tunne.

+ Syyni käydä jumpassa juuri siellä, missä käyn [Fiiliksessä]
1. Etäisyys. Kaksi minuuttia kävellen, yksi juosten.
2. Asiakaspalvelu. Minua tervehditään ja minulle hymyillään. AINA.
3. Astetta parempi. Tunnit ovat parempia kuin muualla, ohjaajat ovat hauskempia kuin muualla. Lue vaikka aikaisemmat zumba-postaukseni, jos tarvitset lisävakuutteluja. Lyhyesti niille, jotka eivät kyseisessä jumppapaikassa ole käyneet: tunnit ovat tehokkaita ja kaikille löytyy jotakin. Jos haluat kunnon rääkin, se onnistuu! Lisäksi kaikilla tunnilla on luonnollisesti mahdollista tehdä omaan tahtiin ja senhetkisen fiiliksen mukaan. Ja mikä ihmeellisintä, välillä käsketään tekemään omaan tahtiin - se on kivaa. (Jos et ole käynyt aikaisemmin Fiiliksessä, saat jumpata kesällä viikon kymmenellä (10) eurolla!! Tuuks äiti jo kokeilemaan?)
4. Sellaisenakuinolen. Voin tulla Fiilikseen tukka sekaisin ja siskon vanha kulahtanut toppi päällä. Who cares!
5. Sieltä lähtiessä on vaan niin hyvä fiilis. Aurinko paistaa. AINA.


Ps. Nähääks tänää pumpissa?




tiistai 25. kesäkuuta 2013

Kesäjumppaa!

Sitä oli eilen todellakin tarjolla. En millään osannut valita, olisinko mennyt zumbaan vai pumppiin, joten menin spinning body -tunnille. Asiasta tietämättömille kerrottakoon, että spinning body -tunnilla poljetaan ensin puolisen tuntia, ja sen jälkeen tehdään lihaskuntoa. Rankkaa!

Mutta eilen oli niiiiin kesäinen fiilis Fiiliksessä! Ensinnäkin, zumbaajien ja nykyään Suomessakin vallitsevan kuuman ilmaston vuoksi Fiiliksen ilmasto oli subtrooppinen. Hiki tuli jo, kun astui sisään. Ei haitannut yhtään! Päinvastoin: mää nautin.

Jumpan aikana soi just ne parhaimmat ja ärsyttävimmät kesärenkutukset, mutta se oli vaan kivaa! Oli vanhaa ja uutta, mutta onneksi ei kuitenkaan niitä kaikkein kaikkein kaikkein kaameimpia biisejä (kuten Mikä kesä?, ihan vain paskimman biisin ikinä mainitakseni, toinen on tämän kesän "hitti" Cheekin Jossu - Miksi, miksi Jukka Pojan piti mennä tuohonkin mukaan?). Nämä oli sellasia mukavia, leppoisia ja hyväntuulisia. Saatoin vahingossa laulaa mukana, anteeksi! (Samanlailla "vahingossa" as used in a sentence Mä söin vahingossa sun Kismetin. Tekstasin perjantaina miehelle. Mitäs treenaa perjantai-iltana. Vahinkoja sattuu.)

Tässä teille kesää. Lempiartistini Lahdesta (melkei naapurista, Tonttilasta :D).



Ps. Neljä päivää. NELJÄ. Eilen selailin netistä bikinejä. Ostin mekon (tai kaksi).







maanantai 24. kesäkuuta 2013

Juhannus tuli ja meni

Lapsen myötä on juhannuksen viettomme muuttunut aika radikaalisti. Aikaisemmin rellestettiin mökillä tai missä milloinkin, mutta nyt on mukavaa hengailla vaan perheen kanssa kotona ja nauttia hiljaisesta kaupungista. Piipahdettiin me kuitenkin lauantaina vanhempieni mökillä pitsalla. Ja kyllä, raakasuklaakakku oli paljon parempaa kuin odotin! Herkkua!!

Perjantaina oltiin vaan kotosalla, omalla leikkikentällä ja suoritettiin erittäin tärkeä tehtävä:  melkeinpä naapurissa asuvien ystäviemme kissat Aulis ja Miina piti ruokkia. Lauantaina oli sitten pitsapuuhat ja juhannuskakkua, eli raakasuklaakakkua, jonka reseptin löysin ihanasta Kaikki mitä rakastin -blogista. (Blogin lisäksi myös tuo Siri Hustvedtin kirja Kaikki mitä rakastin on ihan extraihana.)

Tässä meidän juhannus valikoituina kuvina. Eli siis ne kaikkein tärkeimmät pointit.

torstai 20. kesäkuuta 2013

Pumppiin on vielä päästävä

Tämän viikon urheilut on kohta urheiltu. Ellei sitten juoksukärpänen purase hyttysten lisäksi viikonlopun aikana. Tänään on kuitenkin vielä suunnistettava pumppiin, eikö vaan? Sitten voi hyvillä mielin levätä loppu viikon, nauttia lämpenevistä ilmoista ja harvinaisen aurinkoisesta (ennusteiden mukaan ainakin, ja ihan lupaavaltahan nuo näyttävät) juhannussäästä!

Näillä mennään ;)

Leppoisaa ja aurinkoista juhannusta, rakkaat lukijat!

keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Suora, suora, alakoukku ja taistelupolvi!

Voi vitsi, että oli hullut kamppailut tänään bodycombatissa! Itse ainakin löin katuun parin viikon aggressiot, kiukunpuuskat, PMS:ät ja sen kuuluisan yleisen ketutuksen. Oliko niitä vielä jotain? Ei tule mieleen. Hip hei, nyt voinkin taas nauttia elämästä :)

Piristävä mixattu ohjelma ei ollut hullumpi sekään. Kerrankin kunnon rock 'n' rollia ja vähän erilaisia taisteluita! Ja mukana taas kerran lempparini, eli tietysti Pirates of the Caribbean. Miksiköhän combatissa ei voisi olla useammin jotain miekkailumeininkejä?? Se olisi huippua! Pitääkin pistää mailia Les Millsille :D

Pitkän tauon jälkeen oli kyllä niin puhdistavaa lyödä ja potkia, lyödä, lyödä, lyödä ja potkia. Olen varmasti taas paljon parempi äiti ja vaimo bodycombat-tunnin jälkeen :D

Huomenna aion rutistaa itsestäni vielä pumpin. Sen jälkeen pari päivää vain makaan ja syön, ja makaan lisää. Ehkä hilpasen lenkillekin joku päivä, jos oikein hurjaksi heittäydyn, saap nähä!

Nyt olen ansainnut Eskimon, ja niin olet sinäkin - ole hyvä! *ojentaa kaikille combattilaisille virtuaalieskimon (no, ota nyt sitten säkin, vaikka et combatissa ollutkaan).

Jees, moi, nähää! :D

tiistai 18. kesäkuuta 2013

So far, so good - raakaa ruokaa koko päivän

Koska on juhannusviikko, olisi ollut liian karua laittaa ihteään likoon ja kokeilla kokonainen viikko raakaruokavaliota. Kuulin juuri, että vanhempani aikovat tarjoilla lauantaina mökillä pihan kiviuunissa valmistettua, luonnollisesti itse tehtyä (tai ehkäpä jopa mieheni tekemää - entinen pizzakokki kun on), pitsaa! Jos olisin tuota päivää vääntänyt raakaruoalla, olisin saattanut hieroa rannetta pöydän kulmaan ja toivoa edes hidasta kuolemaa.

Niinpä päätin eilen, että pidän tänään kokeilumielessä yhden raakaruokapäivän! En tiedä, oliko päätös illan tunteina nytkään kovin järkevä, unohdin meinaan yhden aika ison asian: meillä on tänään hääpäivä :) No, eipä tarvitse pähkäillä, pitäisikö mennä jonnekin syömään, ja tunnin valinnanvaikeus ravintolassa juustokakun ja suklaakakun välilläkin voidaan unohtaa! Sen sijaan päätin tehdä juhannukseksi raakasuklaakakun. Kerron sitten teille myöhemmin siitä lisää.

Sen verran jouduin joustamaan tästä äkkinäisestä raakapäivästä, että en mää millään voinut jättää aamukahvikupillista kerrasta veks! Se on ollut niin oleellinen osa aamujani jo, hmmnn... kymmenen vuotta? että ei siitä niin vaan luovuta. Kokeilin kahvitonta aamua noin puoli vuotta sitten, eikä päänsärky helpottanut edes 1000mg panadolilla. Puolilta päivin keitin kaffet. Eli tämä on sellainen 98% raakaruokapäivä :)

Aamukahvin jälkeen surautin smoothien: omenaa, päärynää, ananaspurkki mehuineen, mantelijauhoa, macaa.. Oli hyvää! Ja täyttävää. Sitten pyöräilin töihin.

Ennen lounasta nappasin kiivin ja pari pähkinää&rusinaa, kun maha rupesi jo vaatimaan lisätäytettä. Lounaalla söin ison kasan salaattia: paria eri salaattia, pari porkkanaa, pari tomaattia, puolikas avokado ja kourallinen pähkinä-hedelmä-sekoitusta. Lorautin joukkoon pari t-lusikallista oliiviöljyäkin, vaikka en ole varma käytetäänkö sitä raakaruoassa. Hifistelijät taitaa käyttää vaan jotain kookosöljyä (joka on hyvää! mutta pirun kallista) :) Vähän olisin kaivannut jotain suolaista, olisi pitänyt heittää aurinkokuivattuja tomaatteja tai oliiveja vielä salaattiin.

Välipalaksi banaania ja omenaa. Kotona tein elämäni ensimmäisen viherpirtelön: salaattia, selleriä, appelsiinia, ripaus suolaa ja hunajaa, mantelijauhoa... Vähän kaikkea, mitä nyt kaapista löytyi! Täytyy sanoa, että juoma ei ollut niin pahaa kuin odotin, vaan ihan juotavaa - ei nyt ehkä lempijuomani, mutta meni alas ihan kevyesti :)
Jälkiruoaksi nappasin pari taatelia, nam!

Iltapalaksi ajattelin surauttaa vielä yhden smoothien viime kesältä jääneistä viimeisistä mustikoista ja ananaksesta.

Innostuin noista pirtelösysteemeistä sen verran, että voisin ottaa ainakin aamiaiseksi tavan tehdä sellaisen. Ainoa huono puoli on se, että poika ei tykkää, kun "äiti poraa" :D Liian kova meteli!

Smoothien ohella parasta päivässä oli kuitenkin nämä ruusut, jotka odottivat minua kotona <3


maanantai 17. kesäkuuta 2013

Hykerrellen zumbaamaan

Hymy huulilla, vähän perhosia vatsanpohjassa. Näissä tunnelmissa olen aina, kun olen saanut jonkun kaverin houkuteltua kokeilemaan uutta jumppatuntia. Se on vaan niin jännittävää, kun joku tulee pienesti epäröiden kokeilemaan jotain itselle niin rakasta: Mitä, jos se ei pidäkään siitä? Mitä, jos se ei pysykään mukana, ja on vaan pettynyt? Mitä, jos???

Tänään olen saanut houkuteltua zumbaan ainakin yhden uuden kokelaan. Ties, vaikka joku muukin olisi innostunut tulemaan viime viikkoisen hehkutuspostauksen jälkeen! Se olisi niiin siistiä! Mutta zumbaa pitää viitsiä kokeilla joitain kertoja, sitten se vasta on ihan sikahauskaa!

Kaikki zumba-noviisit: luvatkaa, että tulette vielä toisen kerran. Eka kerta menee varmaan ihmettelyssä, että onko noi ihan terveitä! Zumbassa meinaan pitää vähän heittäytyä ja uskaltaa näyttää pöhköltä! Vasta sitten, kun olet itsellesi antanut luvan tähän, voit nauttia tunnista 100%.

Ja ole itsellesi armollinen: ei se ole niin justiinsa. Silmät kiinni ja sinne päin!

Ja hädän hetkellä voit vilkaista blogistia, joka riemuissaan heiluttelee alleja. No, joko hymyilet?

Ennen kaikkea, pidä hauskaa! Ei ole väliä, mitä teet ja miten; tärkeintä on se, että on hauskaa!

Nähdään tänään Fiiliksen zumbassa klo 18:50! JEEE!!


sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Onkin jo ikävä

Pumppia, mä sanon. "Palautteluviikko" oli ihan kiva: vähän rennompaa liikkumista, ja tuntui, että keho saikin palautua. Olo on suorastaan notkea.

Siksi suunnistankin kohta pumppitunnille. Suorastaan odotan tulevaa kärsimysnäytelmää, jossa pääosassa saa tänään olla sekä reisi- että pakaralihas. Luulenpa, että ei jää vähälle muutkaan lihakset - aion meinaa laittaa tänään itseni likoon. Laitan lisää painoja, paljon painoja ja odotan innolla kipua, kipua tänään ja huomenna. Ah, johan tässä oli puolentoista viikon tauko pumpista.

Normaalista poikkeava treeniviikko toimii näköjään vähän innostavanakin. Kun on reilun viikon käymättä tietyillä tunneilla, niitä tulee jo vähän ikäväkin. Uhkun intoa ja odotan kovasti tulevia treenejä: bodycombatia, pumppia, zumbaa (siitä en kyllä pitänyt taukoakaan), lisää pumppia, steppiä.... Energiaa on vaikka muille jakaa!

Nähdään pumpissa! Mut tunnistaa irvistyksestä :D


Ps. Suunnittelin sellaista, että testailisin jotain liikunta- ja ruokajuttuja jne. ja kirjoittelisin niistäkin tänne. Mitä olette mieltä? Ensimmäisenä mieleen tuli raakaruokavalio, jota voisi kokeilla vaikka viikon. Jostain syystä rupesin ensimmäsenä googlailemaan raakasuklaakakun reseptiä. Jos jollain on hyvä, niin laittakaa tänne! :)

Pps. Jemina, mistä oot ostanut sun ryhdin?! Mäkin haluan! Pumpissa kyllä seison rinta röyheenä, mutta kun kotiin pääsee, niin rysähdän taas perusasentoon. (Edit. ma 17.6.)

lauantai 15. kesäkuuta 2013

Pakeneminen kotoa osa II: Bodybalance

Olen jo useamman vuoden ajan yrittänyt saada ihmiset ymmärtämään, että torstai on viikon typerin päivä, ei maanantai, niin kuin moni kerettiläinen väittää. Uskokaa nyt hyvällä! Perustelut: 1) torstai on jo lähellä viikonloppua, mutta vielä pitää se perjantaikin siinä välissä jaksaa, 2) torstaisin väsyttää kaikista eniten, kun viikkoa on jo kulunut, perjantaina taas ei väsytä enää, kun tietää viikonlopun saapuneen, 3) torstaina vaan kaikki on kurjempaa kuin muina päivinä. Se on fakta.

Ilmeisesti olen kuitenkin saanut iskostettua tämän torstaiajattelun poikaani. Jos muistatte, viime viikolla ultimate-raivarit aiheutti kotiinlähtö puistosta - ja kun herra ei saanut keinua enempää (30 minuuttia ei riitä mihinkään). Osittain tuo on vielä ihan ymmärrettävää, kurjaa lähteä, jos tykkää keinua. Muina päivinä kaikki on sujunut ihan hienosti, puistoon on menty ja lähdetty silloin kun äiti sanoo jne. Mutta eilen, torstaina, kiukuttelulle ei löytynyt taas MITÄÄN RAJAA. Ensin kiukutti, kun äiti söi tomaattia. Sitten kun äitillä ei ollut muumitabletteja. Sitten kun piti vaihtaa vaippa. Ja laittaa uusi. Ja housutkin. Eeeeeeeeeiiiii!!! Huippuhetki oli kuitenkin ehkä se, kun ajattelin ilahduttaa poikaa Karisma-reissulla, siellä kun on se mukava sisäleikkipaikka. Sain rauhotettua hänet ennen autolle menoa, mutta kun hän ojentautui turvaistuimeen: ultimate-raivarit x 100! "AJAA AUTOLLA!!!!!!!!!!!!!!!!!!" öÖ. Voisko joku viisaampi kertoa mulle, miten selittää alle 2-vuotiaalle raivopäälle, että vielä pitäisi jaksaa odottaa SEITSEMÄNTOISTA VUOTTA, ennen kuin saa ajaa äitin autolla.

Jaa, se on torstai. Se on bodybalance.

keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Yritin löysäillä, mut ei noi anna!

Kävin tänään yli vuoden tauon jälkeen keppijumppailemassa. Ajattelin, että se olisi juuri sopivan leppoisaa, kun vietän nyt tätä kehonhuolto- ja palautuspainotteista jumppailuviikkoa. It was not. Pieni pelko oli myös siinä, että sohaisen joko Emmaa, itseäni tai vierustoveria kepillä ohimoon, kun kädet tuntuivat etenkin aluksi elävän muusta ruumiista irrallista elämää.

Alkulämppärit olikin ihan jees, helppoa, etten sanoisi. Mutta kukaan ei kertonut, että keppijumpassa kyykätään! Mä tulin löysäilemään, enkä tekemään mitään lihaskuntoa :D Ja sitten Emma vielä siinä yllyttämässä. Hei, voitko antaa ihmisen löysäillä rauhassa? 

Kymmenen minuuttia vatsalihaksia. Ja joku siinä edessä sanoo, että ojennapa jalkoja, nosta selkä irti lattiasta, älä luovuta, jalat yhteen, pidemmälle, korkeammalle------------------. Emma hei, anna mä relaan jo!

(Loppuvenyttelyt teki kutaa.)

Keppijumppaa kokeilemaan lähtenyt löysäilijä-blogisti yllättyi: Hei, eiks tääl saa löysäillä ees keppijumpassa? No, kiitti vaan! 

;)



tiistai 11. kesäkuuta 2013

Zumba ei petä (viikon pakollinen zumba-postaus)

Hei, saanko nyt _vähän_ hehkuttaa, jooko? Eilinen zumba oli mahtis!! Onneksi en jäänyt kotiin makaamaan, vaan lähdin pieni irvistys ja ryppy naamalla kohti jumppaa. Ne rypyt jäi sille tielle.

Tunti oli aika täysi, ja mikäs sen parempi fiiliksen nostattaja!

Ja vielä hehkutusta: uusia biisejä, uusia muuveja :D En vaan voi sille mitään, että Annin zumba ei vaan petä koskaan! Totta kai minunkin asenne(vamma) on se perisuomalainen (tai en minä tiedä, onko se inhimillisyyttä vai kansallisuutta) muutosvastaisuus: kuinka tyhmää, just kun mä opin nää biisit, ja sit ne viedää multa pois, nyyhnyyh (ja puhun nyt biiseistä ja niitten sanoista, en minä niitä liikkeitä ja tansseja koskaa opi, olenhan neiti allienheiluttaja, mutta täytyy sanoa että Scream & Shout menee jo aika hyvin :D). Mutta oikeasti, aina tuntuu, että parempaa tulee vaan tilalle! Olin sitä paitsi jo viime viikolla pähkinöinä - joku uskaltaa ottaa Björkiä jumppatunnille (It's Oh So Quiet). Ihana biisi ja koreografia!

Eilinen tunti oli kyllä niin hauska ja viihdyttävä, että jos et ole koskaan zumbassa käynyt, niin nyt heität ne mielikuvat ja höpöhöpö-jutut seinään ja marssit seuraavalle zumballe tanssimaan! Se ei edes tunnu urheilulta, tunti kuluu suitsait ja huomaat, että hymyilet epämääräisesti vielä tunnin jälkeenkin. Se on vaan hauskaa! Ja hikistä!

Ps. Tässä postauksessa on yhdeksän huutomerkkiä. Pistetään vielä yksi, niin saadaan täysi kymppi: hyvä Anni! Jos tämä ei ole hehkutusta, niin ei mikään ;)

maanantai 10. kesäkuuta 2013

Veto pois

Kuinka päivät voikaan olla niin erilaisia keskenään? Eilen olin niin pirteä, hyvin nukkunut ja jipii aurinko paistaa ja kaikki hyvin. Tänään taas: iso huokaus.

Jos editoisin tuon eiliseen aamuun liittyvän postaukseni, se näyttäisi jotakuinkin tältä:

Nukuin  ikkuna auki, eli viileässä, eli tosi hyvin!  muutaman hassun tunnin pojan huoneen lattialla. Suurimman osan yöstä valvoin kuunnellen kuumepotilaan vaikerointia. Heräsin pirteänä epätodelliseen oloon siitä, että on aamu, ja tarpeeksi muutenkin aivan liian aikaisin jumppaan nähden. Keitin Odotin, että mies keittää kaffet ja sain juoda ne rauhassa, ja join ne silmät ristissä selaillen Terveystalon nettisivuja. Loistavat lähtökohdat, toisin sanoen :) Aamupalaksi  vaivauduin keittelemään riisipuuroa! Nam! söin muutaman lusikallisen luomu mustikkajogurttia seisaallaan pojan odotellessa rattaissa lääkärille lähtöä. Ei ollenkaan hyvät lähtökohdat päivälle.

Onneksi kuumeen syy löytyi ja angiinahan se poikaa kiusaa. Äitikin voi taas hengähtää!

Katsotaan, jaksaisiko sitä illalla vielä kirjaimellisesti raahautua zumba-tunnille. Varmaan olen pihalla, hypin minne sattuu, haahuilen toinen silmä kiinni ja kieli ulkona. Ei, kun toltahan mä näytän jo nyt aina! :) Kokeillaan korjata tilanne juomalla lisää kahvia, ja katsotaan avautuuko toi toinen silmä. Jos hyvin käy, niin zumbassa nähdään!

sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Kui mää unohin otsikon tästä! (Edit: ma 10.06)

Ylitin tänään itseni ja voitin spinning extra -pelkoni. Pelkotilat on liittynyt lähinnä tuohon sunnuntaiaamun rääkkiin: kenen elimistö on valmis höykyytykseen aamulla kello 10?!? Niinpä! Tällä alhaisella verenpaineella olen joutunut jättämään esimerkiksi astangajoogatunnitkin kesken aamulla, kun silmissä näkyy tähtiä ja pään ympärillä lentelee tiaisia. Tsirp, tsirp. Yritä siinä sitten joogata.

Mutta tänä nimenomaisena päivänä kaikki muuttui! It all began, when...

Nukuin ikkuna auki, eli viileässä, eli tosi hyvin! Heräsin pirteänä ja tarpeeksi aikaisin jumppaan nähden. Keitin kaffet ja sain juoda ne rauhassa. Loistavat lähtökohdat, toisin sanoen :) Aamupalaksi vaivauduin keittelemään riisipuuroa! Nam!

Totesin, että oksennusrefleksini ja ruususuolavesi ei ole kovin onnistunut kombinaatio. En vaan kerta kaikkiaan pysty juomaan suolavettä, vaikka tekisin siitä kuinka laimeaa. Niinpä imeskelin muutamia merisuolahippusia ennen jumppaa ja ajattelin, että tämä lienee parempi kuin ei mitään.

Ja muuta ei sitten tarvitakaan. Eikun spinde extraa vääntämään.

Vähän kyllä alkoi jännittämään, kun näin muut sporttihirmut tunnilla. Selkeästi konkareita aamujumppien saralla! Olin varma, etten selviä loppuun. Mutta kas, vain viimeinen sykkeen kohotus oli liikaa ja selviydyin muutoin oikein kelvollisesti. Vaikka itse sanonkin. Ja mähän sanon! Olin hyvä! Hähää! Voittaja!

Mikä parasta, loppupäivä jäi aika lööbailuun ja jäätelön s... eiku kauanko tässä on vielä tätä "haastetta" jäljellä? Kolme viikkoa? No, olen vähän huijannut. Söin tänään suklaahippujäätelöä.. Mutta se oli sen arvoista! :D

perjantai 7. kesäkuuta 2013

Pakeneminen kotoa osa I: Bodybalance

Ei ollut moni eksynyt eilen bodybalanceen. Taidettiin viiden naisen voimin etsiä niitä kuuluisia core-lihaksia, tasapainoa ja mielenrauhaa. En ollut piiiiiiitkään aikaan käynyt balancessa, enkä yhtään tiedä miksi! Siis ihan huipputunti!

Eilen näkyi (ja kuului) tässä äidissä ero ennen ja jälkeen jumpan. Olisi pitänyt ottaa ihan kuvat teille todisteeksi! Poika meinaa veti alkuillasta sellaiset herneet nenään puistossa, että n. 150 metrin kotimatkaan kului reilu 20 minuuttia - ja pelkkää taistelua. Minulla olikin tehokas alkulämmittely jo ennen tunnille menoa, olin meinaa hiestä märkä kun kotiin päästiin.. Myös hermot kävi aika kuumana tuossa vaiheessa. Osittain lähdin balanceen senkin takia, että pääsisin karkuun tuota riiviötä edes hetkeksi (olen paha, paha ihminen). Kotiin tulikin illalla paljon seesteisempi, rauhallisempi ja kivempi äiti!

Tunti on sopivan haastellinen, että tällainen epätasapainoon ajautunut äiti-ihminen joutui keskittymään vain ja ainoastaan suorituksiin ja tekniikkaan. Jes! Loppurentoutuksen aikana saattoi huomata, että kaikki huolet ja harmit onkin hävinny taivaan tuuliin. Vielä isompi JES!

Suosittelen lämpimästi bodybalancea sekä kehon että mielenterveyden huoltoon :D




torstai 6. kesäkuuta 2013

Hikinen pumppi

Eilisiltainen pumppi vuodatti ainakin tästä naisihmisestä litrakaupalla hikeä. HUHHUH! Olin superyllättynyt, että tunnille tuli niin hirmuisesti naikkosia: luotettavien lähteiden mukaan 45 pumppaajaa oli eilen kuumentamassa Fiiliksen ilmastoa! Hienoa!

Toiseksi eniten olin yllättynyt siitä, että pumpissa voi oikeasti hikoilla niin paljon. Yleensä olkapäille kertyy hikikarpaloita kovemmissa aerobisissa treeneissä, mutta eilen valuin hikeä selän lisäksi muun muassa polvista ja sääristä! What?! Todellinen nesteenpoisto. Paitsi, että tankkausta oli suoritettava vähintään samassa tahdissa.

Pienen yllätyksen tunnille toi myös se, että  olkapäätreeni ei helpotu, ei sitten vissiin ikinä! Äääh. Mitä, oliko tämä pumppisarja koko kesän yli? Katsotaan kuukauden päästä, niin väännän varmaan tota settiä edelleen niillä 4-kiloisilla käsipainoilla.. Maybe it's just me, mutta olkapäätreeni tuntuu aina kaikkein kipeimmältä. No, eikö tunnukin?

Lisäksi olin yllättynyt, että jaksoin niin hyvin! Yleensä allekirjoittanut pitelee päätään ja voi huonosti, jos on liian kuuma, mutta ilmeisesti ruumis on vihdoin tottunut hellelukemiin ja pumppi meni paremmin kuin yleensä. Tankkaus oli ilmeisesti mennyt kohdilleen. Lisäilin jopa painoja. Hullu eukko! Huomenna voikin sitten Ilmatieteen laitoksen mukaan palata taas normaaliin Suomen kesäsäähän. Hyvästi helle, hyvästi lämpimät hikilihakseni :)










keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Hyötyliikunnasta (yak)

Voi tsiisus, kuinka inhoankaan tuota hyötyliikunta-sanaa! Lisäksi tuohon ällökategoriaan voi nykyään laittaa melkein mitä vaan tekemistä, joka ei ole vaakatasossa lojumista tv:n edessä. Ihmiset eivät siis tiedä tätä Wikipedian antamaa eksaktia ja absoluuttiseen totuuteen perustuvaa määritelmää hyötyliikunnasta: Hyötyliikunta on liikuntaa jonkin muun tekemisen ohella eli ei pelkästään liikunnan vuoksi. Ne, jotka on joskus käyttänyt HeiaHeiaa! urheilusuoritusten kirjaamiseen, on varmaan huomannut, että hyötyliikuntaa on muun muassa ikkunoiden peseminen, muu siivoaminen, shoppailu.... Ilmastoidussa tavaratalossa shoppailu liikuntaa??

Toivoisinkin jonkun lisäävän tuonne HeiaHeiaan! seuraavat hyötyliikuntalajit, joiden parissa itse hikoilen:
- Noin 2-vuotiaan taaperon kanssa taistelu: kun 15-kiloinen heittäytyy hankalaksi (lue: maahan raivoamaan), voin kertoa, että hiki siinä tulee. Suorituksen kesto: 15-30 min.
- Taaperon nostaminen ruokapöytään syöttötuoliin ja takaisin lattialle. Useita toistoja ennen lopullista päämäärää eli syömistä. Suorituksen kesto: 10-20 min.
- Taaperon kantaminen takaisin sänkyyn. Toistoja: 5-10.
- Taaperon vyöttäminen auton istuimeen. Taistelun kesto n. 5-10 minuuttia. Sykealue: 70-80% maksimista.
- Uimarannalla poukkoilu taaperon perässä: intervalliharjoittelu.

                       Äidin keittiötreenit menossa. Lihaskunto: hauikset ja hermot.


Tosi monipuolista liikuntaa ja melkeinpä päivittäistä! Enkä todellakaan tee tätä pelkästään liikunnan vuoksi :)



tiistai 4. kesäkuuta 2013

Zumba Special

Kuulostaa lähiravintolan uutuuspitsalta? Jostain kummallisesta syystä näissä zumba-postauksissani on aina jokin yhteys ruokaan. Tällä kertaa hairahduin kuitenkin vain tunnustelemaan, mitä tuo otsikko teissä herättää. Minulle siitä tulee mieleen pitsa :)

Asiaan. Ajattelin eilen zumba-tunnilla, kuinka hauskaa olisi, jos joskus olisi joku teematunti. Kaikki pukeutuisivat tietysti aiheen mukaan, vai mitä? Tällaisia teemoja voisi olla:

Bollywood: Hulmuavat haaremihousut, piste otsaan ja kultaa - ah, me oltaisiin niin loistokkaita!
Madonna: Punaiset huulet, kauneuspilkku ja dramaattiset liikkeet. Ehkä jotain törröttämään rintavarustuksen kohdalle, kuten kultaisella 1980-luvulla. Myöntäkää nyt, aina olette halunneet leikkiä Madonnaa!
Rivitanssi. Muistatteko Pulkkisen?
Hiphop: Lökäpöksyt ja snapbackit. Älä sä kuule tuu mulle uhoon!!
Reggaeton: Keltaista, vihreää, punaista, keltaista, vihreää, punaista.. Ehkä myös vähän rommicolaa.
Salsa: Tiesittekö, että salsa on lähtöisin Kuubasta? Googlen ihmeellinen maailma kertoi. Joka tapauksessa, miniminiminihörhelöhameet ja rintsikat riittänee asuksi. Näillä keleillä tämä voisi olla paras vaihtoehto :)

No joo, tätä listaa voisi jatkaa loputtomiin. Mutta miettikääpä, miltä me näytettäisiin?!? Se olisi mahtavaa! 

Ps. Milloinkohan sitä ihminen oppisi vatkaamaan yläkroppaansa??? Katselin taas eilen itseäni peilistä, ja ei mulla heilu kuin allit! Hahah! Ehkä myös jonkinasteinen tekniikka-tunti olisi paikallaan!




maanantai 3. kesäkuuta 2013

Pumppi dum dum, pumppi dum dum

Raahauduin eilen sitten puoliväkisin pumppiin todettuani shortsi-ostoksilla, että tekemistä vielä riittää. Shortsit jäi toisin sanoen kaupan hyllylle odottamaan kiinteämpiä aikoja.

Ja onneksi! Tiedättekö, jostain syystä, vaikka olisi tuhansilla pumppi-tunneilla käynyt ja saanut joo paikat kipeiksi, mutta Nitta saa ainakin minut antamaan itsestäni vielä vähän enemmän. HUHHUH! Näköjään ihminen voi aina oppia jotain uutta! Oikein ja kunnolla tehtyjen liikkeiden lisäksi saimme kaksi kourallista neuvoja ja vinkkejä kuumalla ilmalla jumppaamiseen - ei, helle ei ole mikää tekosyy enää jättää jumppaa väliin. Yksi hyvä vinkki jäi ainakin itselleni mieleen: Tunti pari ennen jumppaa kannattaa juoda suolavettä! Erityisesti ruususuolalla tujautettua vettä (muistan mitatkin: 1tl per litra). Ruususuolaa olen itsekin käyttänyt jo noin puolisen vuotta, mutta jotenkin sitä on niin kangistunut ohjeisiin, että suolaa pitäisi välttää - no, nyt ei tarvi!

Nitan ehtymättömästä niksivarastosta sainkin ajatuksen, että täällä blogissa voitaisiin julkaista joku Nitan kysy & vastaa -palsta, vähän niin kuin Niksi-Pirkka, mutta ilman sukkahousuja.

Tähän hätään joudun kuitenkin tyytymään tähän Keventäjien vinkkilistaan.
Hellesään liikuntavinkit:
  • Liiku helteellä leppoisissa lajeissa ja maltilla.
  • Vältä äärimmäisen rasittavia liikuntalajeja ja harjoituksia.
  • Liiku aamulla tai illalla ja vältä keskipäivän kuumimpia tunteja.
  • Kuumuus nostaa sykettä ja verenpainetta, joten huomio tämä huomattavan ylipainon ja sairaustilojen yhteydessä.
  • Pukeudu väljästi, mutta hiertävissä kohdissa(kainalot, reiden sisäsyrjät) tiukasti ja saumattomasti.
  • Pukeudu vaaleisiin vaatteisiin tummien sijaan.
  • Varaa mukaan aurinkolasit, auringonsuojavoidetta ja päähine.
  • Juo helteellä liikkuessa 1–2 desilitraa nestettä noin 20 minuutin välein.
  • Mieti, millaisessa pullossa/vyössä neste on helposti saatavilla.
  • Liikkujan hellejuoma sisältää suoloja esim. laimeaa urheilujuomaa tai suolaisia välipaloja.
  • Ulkolajeissa viima ja tuuli kuivattaa hikeä, joten muista juoda tasaisesti ja enemmän kuin yleensä.
  • Kuumassa liikkuminen kuluttaa enemmän kaloreita, joten muista ateriat 3-4 tunnin välein.
  • Hellesäässä liikkumiseen tottuu parissa viikossa, jonkin verran jo 5-7 päivässä.
  • Tarkkaile painoasi. Äkillinen painonlasku kuumassa liikkumisen jälkeen ei ole oikeaa laihtumista vaan merkki nestevajauksesta.
  • Päänsärky, uupuminen, huimaus, haukottelu, lihaskrampit, ärtyisyys ja pyörtyminen ovat viitteitä liiaallisesta lämpöaltistuksesta ja/tai neste- ja suolavajeesta. Hakeudu varjoon, nosta jalat ylös, vähennä vaatetusta, juo runsaasti ja hakeudu tarvittaessa lääkärintarkastukseen.
Lista otettu ja lisää tietoa täältä.

Muistakaa siis juoda ja syödä erityisen hyvin näillä keleillä, niin jaksatte jumpata!

sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Blogini mun

Olen ihan äimistynyt, että lukijat kaikkosivat viikonloppuna. Mitä? Onko jollain muka parempaa tekemistä aurinkoisena, helteisenä (juhlahumuisena) viikonloppuna kuin lukea blogeja? Petturit!!

Anyhow, kerronpa nyt blogini tähänastisesta taipaleesta. (Ilmeisesti lähinnä äidilleni, se sentään käy säännöllisesti katsomassa, olenko kirjoittanut jotain. Nämä jutut on kuulemma niin "hirveän hauskoja", mutta tämän siis sanoo ihminen, joka ei koskaan aikaisemmin ole lukenut blogeja....) Reilun viikon auki olleessa blogissani on käyty klikkailemassa sivuja jo lähes 1500 kertaa: ihan mieletöntä!! Päivittäin lukijoita käy (lukuunottamatta tätä viikonloppua) noin 100-200, parhaimpina päivinä(ni) jopa reilu 300. Ajattelin meinaan, että saan tänne (äidin lisäksi) ehkä kaksi päivittäistä lukijaa (siskoni, joka ei kuulemma olekaan muistanut täällä edes käydä - petturi!! - sekä painostamalla jonkun kaverin).

Kiitos kaikille lukijoille! Tästä on hyvä jatkaa.

Aikooko joku hullu muuten tänään urheilla? Kovat oli blogistin suunnitelmat suunnistaa tänään pumppiin, mutta kun mittari näyttää lähemmäs +30 astetta, niin uimarantakin huutelee ja kutsuu luokseen. Joku pumppiin menijä voisi laittaa perusteluja sille, miksi ihmeessä näillä keleillä pitäisi nostaa rautaa (jos ny joku tänne sivustolle eksyy). Edit: Kävin sovittamassa shortseja eri kaupoissa. Nähdään pumpissa!



Ps. Kuinka paljon ihmisen tekee mieli silloin jäätelöä, jos jo aamulla miettii, miten voisi päästä nielurisaleikkaukseen?